A repülőgépen való üdítő- vagy koktélrendelés sokszor vonzó opciónak tűnik, azonban a jeget érdemes kihagyni a buliból.
Mielőtt rátérnénk a fedélzeti kiszolgálásra, érdemes pár szót ejteni a jéggel kapcsolatos viszonylag friss megállapításokról. Például egy 2017-es tanulmány szerint a poharunkba kerülő jégkockák enyhén szólva sem mondhatók higiénikusnak.
A jégből azonosított mikroorganizmusok konzisztens százaléka az emberi fertőzések ismert kórokozója, és jelenlétük környezeti szennyeződésre utal
– írták a kutatók.
Ez lényegében azt jelenti, hogy jelentős esély van rá, hogy a jégkockák a poharunkba vezető út során felszedik a szennyezett anyagokat, ami kifejezetten problémás lehet.
Ez is érdekelhet: Régi kérdés: tényleg illetlenség hátradönteni az ülést a repülőn?
A repülőgépeken is hasonló gondokkal szembesülhet a gyanútlan italfogyasztó, ugyanis sok szakértő, illetve bennfentes arra panaszkodik, hogy a jégtálcák nagyon koszosak.
Ne kerüljön jég az italodba, ne igyál kávét, teát vagy forró vizet a repülőn, és ne érints meg semmit a mosdóban a puszta bőröddel. A jeget egy tálcába teszik egy kanállal, és a tálcákat nem tisztítják túl gyakran. A repülőn minden felületet naponta több száz ember érint meg, és nem gyakran fertőtlenítik. Az italkiszolgálás során egyáltalán nincs lehetőségünk kezet mosni
– kommentálta egy magát légiutas-kísérőnek mondó Reddit-felhasználó.
Igaz, ez a platform nem feltétlenül mondható megbízható forrásnak, ugyanerről a témáról azonban több ember is hasonlóan nyilatkozott az elmúlt években.
Egy repülőtéren dolgozó takarító is komoly higiéniai problémákról számolt be, ő azonban egy másik aspektusból közelítette meg a kérdéskört.
Néhány légiutas-kísérő felháborodik, mert nem tiszta a gép. Persze, hogy nem tiszta, mert ennyi időt adnak nekünk
– osztotta meg problémáit a The Washington Posttal Verna Montalvo, a Dallas-Fort Worth repülőtér takarítója.
Forrás: Travel + Leisure