Régi kérdés: tényleg illetlenség hátradönteni az ülést a repülőn?
Shutterstock

Régi kérdés: tényleg illetlenség hátradönteni az ülést a repülőn?

Most, hogy újra itt a szezon, egyre többen ülnek repülőre, ezért a Business Insider elővett egy régi vitát: hátradönthetjük vagy nem dönthetjük hátra a repülőgép ülését?

A repülési szezonban a fegyelmezetlen utasok száma is megnő, amin nem segít, hogy az utastérben lévő ülések között meglehetősen kicsi a hely, ami hosszabb út esetén sok kényelmetlenséget és bonyodalmat szülhet.

Az Insider által megkérdezett hat légiutas-kísérőből öt mind egyetért: az utasoknak joga van van hátradőlni.

Én személy szerint furcsának tartom, hogy ha valaki nem próbál meg a lehető legkényelmesebben elhelyezkedni, ha erre lehetősége van – különösen egy hosszú repülőúton.

- mondta az Insidernek Andrew Kothlow légiutas-kísérő és a Two Guys on a Plane blog társszerzője.

Olvasd el ezt is! Rugdossák az ülésedet a repülőn? A légiutas-kísérők szerint így kellene kezelned a helyzetet

Shutterstock

Megértem, hogy lehetnek bizonyos körülmények, amikor az utas az előtte lévő ülést függőleges helyzetben szeretné, például étkezés közben, de úgy gondolom, hogy általában véve az utasok számára lehetővé kell tenni, hogy használhassák az ülés azon tulajdonságait, amelyekért fizettek. Azt mondani az utasoknak, hogy nem döntheti hátra az ülését, nagyjából olyan, mintha megtiltanánk a tálcaasztal használatát.

– mondta a kérdésről Rich Henderson, szintén légiutas-kísérő.

A Delta egyik névtelen utaskísérője csak részben értett egyet: szerinte az rendben van, ha valaki az első osztályon dönti hátra az ülést, viszont a turistaosztályon szerinte kompromisszumot kell kötni, és csak félig érdemes az ülést hátradönteni.

Leysha Perez, egy regionális légiutas-kísérő kompromisszumot ajánl: ha mégis hátradőlnénk, az étkezés alatt állítsuk vissza az ülést függőleges helyzetbe.

A légiutas-kísérőket egyébként sokkal jobban zavarja, ha valaki cipő nélkül van.

Láttam már utasokat cipő nélkül járkálni a repülőgépen. Néha nem vizet látunk a mosdó padlóján, hanem mást

– mondta Perez.

Hogy ez mennyire így van, arról itt írtunk: Egy légiutas-kísérő elmondta, mik a repülőgép legkoszosabb részei


A figyelmetekbe ajánljuk