Egy repülőgép a levegőben.

Pár nappal ezelőtt egy török járat megszakította a felszállását, miután a fedélzeten tartózkodó utasok a telefonjukon hátborzongató fotókat kaptak repülőgép-szerencsétlenségekről.


A BBC jelentése szerint az AnadoluJet iPhone-okkal rendelkező utasai AirDrop-kéréseket kaptak, ami egy elég gyakori csínytevés. A legtöbbször azonban a szóban forgó a csíny nem tartalmaz halálos fenyegetéseket.

A fotók egy 2013-as San Franciscóban történt, három ember halálát okozó incidenst, valamint egy 2009-es török légitársasági baleset ábrázoltak. Az utasok nem találták túl viccesnek a tréfát, inkább pánikba estek.

Minden utast és poggyászt tovább vizsgálnak, a rendőrség és más biztonsági tisztviselők pedig vizsgálatot indítottak

– mondta Ofer Lefler repülőtéri szóvivő egyből az eset után.

A járat fedélzetén 160 ember tartózkodott. A hatóságok a BBC beszámolója szerint több embert őrizetbe vettek és kihallgattak. Több óra elteltével az utasoknak azt mondták, hogy felszállhatnak az újra megvizsgált gépre.

Elképzelhető, hogy a meg nem nevezett gyanúsítottak – akiknek életkorát nem tudjuk – tizenévesek. A tinédzserek szeretik megtréfálni az embereket, a tréfák azonban néha túl messzire mennek.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk