Így fog kinézni a legújabb szuperszonikus repülőgép
Tavaly szeptemberben jelent meg a hír, miszerint egy kaliforniai vállalkozás, a Exosonic Startup az Egyesült Államok Légierejével (USAF) dolgozik egy szuperszonikus repülőgép kifejlesztésén.

A CNN Travel-nek köszönhetően bepillantást nyerhetünk az Egyesült Államok Végrehajtó Osztályának szállítására tervezett különgép kabinjainak a belsejébe, amelyeknek rendkívül modern és exkluzív megjelenést kölcsönöztek.

A látványtervekben olyan megoldások is szerepelnek, amik jelenleg még nem biztos elérhetőek. A különböző lakosztályokban az utasok pihenhetnek, tárgyalhatnak és dolgozhatnak is egyaránt. A repülőről biztonságosan becsatlakozhatnak akár videókonferenciákra is, sőt akár sajtótájékoztatókat is tarthatnak majd.

Exosonic / CNN

Lesznek pihenőszobák teljesen hátradönthető ülésekkel és állítható magasságú asztalokkal, valamint nagyobb kabin, ahol 20 ülést tesznek.

Exosonic / CNN

Ám nem csak külsőleg lesz attraktív a repülő, mérnökileg is egyedülálló lesz. Képes lesz 5000 tengeri mérföldet megtenni egyhuzamban, és a tervezett zajcsökkentő megoldásoknak hála a hangsebesség kétszeresével repülhet majd lakot területek felett anélkül, hogy a gyorsulással járó robbanás bosszantaná a lakosságot.

A gépet egyébként a 2030-as évek közepétől szeretnék és tervezik szolgálatba állítani, illetve elvileg 2222 km/h-val repül majd.

A figyelmetekbe ajánljuk