Szobrok a Húsvét-szigeten.

A felkapott turistaparadicsomok a főbb szezonokban szinte fulladásig tele vannak, amik a csöndre és nyugalomra vágyó embereket gyakran eltántorítják az utazástól. Van azonban megoldás erre a problémára. Az alábbi cikkben öt olyan rejtett kis szigetet mutatunk be, amit a meghitt pihenésre vágyók imádni fognak!


Galápagos-szigetek

Luna Zhang/Unsplash

A Galápagos-szigetek egy vulkanikus eredetű szigetcsoport a Csendes-óceánon. A szárazföld 95%-a egy védett nemzeti park része, és a szigeteken rengeteg olyan vadon élő állat és növény él, amelyet csak ott lehet megtalálni. Mivel a szigetlánc közel van az Egyenlítőhöz, egész évben meleg van, ami a látogatást biztosan nagyszerű élménnyé teszi. A lenyűgöző kék vizű Galápagos-szigetek egyedülálló élményt nyújtanak a nyugalomra vágyó természetbarátok számára.

Arctic Archipelago, Kanada

Hector John Periquin/Unsplash

Az Arctic Archipelago földjei nagyszámú inuit népességnek adnak otthont, akik erős kulturális jelenléttel rendelkeznek a területen, és akik a modern településeken belül továbbra is gyakorolják hagyományos szokásaikat és mesterségeiket. Kanadának minden más országhoz képest több területe van az Északi-sarkvidéken, és a látogatók megtekinthetik a völgyeket átszelő nagyszerű fjordokat, valamint a lenyűgöző hegyeket és gleccsereket.

A turisták hajóval utazhatnak a tengeri jég és a szigetek közötti vízi utakon, miközben megcsodálhatják a lenyűgöző, kilométereken át húzódó havas tájat.

Ez is érdekelhet: Menekülés a tél elől: Európa 5 legolcsóbb napsütötte úti célja

Húsvét-sziget

Emerson Moretto/Unsplash

A polinéz kultúrában bővelkedő Húsvét-sziget lenyűgöző történelemmel rendelkezik. Az ősi szigetet csaknem 1000 monumentális, sziklába vájt emberi alak (úgynevezett „moai") szobor borítja, amelyek akár 10 méter magasak is lehetnek. A világ egyik legtávolabbi lakott szigete, a Húsvét-sziget tökéletes úti cél a történelem szerelmeseinek, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak.

Bohol, Fülöp-szigetek

Aldrino/Unsplash

Bohol a Fülöp-szigetek tizedik legnagyobb szigete, amelyet számos más kisebb sziget vesz körül, így ez a hely jó célpont a gyönyörű kék tengereken átívelő utazásra, hogy még több gyönyörű tájat láthassunk. Bohol legkülönlegesebb látnivalói a majdnem 2000 szimmetrikus, tökéletesen kúp alakú dombok.

Ezek a „csokoládéhegyek" az esővíz eróziója által okozott egyedülálló természeti jelenségek. Az érdekes tájak mellett a látogatók megcsodálhatják a korallzátonyokat, az ősi templomokat és a hagyományos filippínó kultúrát is.

Marettimo, Olaszország

Josh Feiber/Unsplash

Fehérre meszelt házak szegélyezik ezt a Földközi-tengerbe települt gyönyörű szigetet, Marettimot, amit csak hajóval lehet megközelíteni. A szigeten nem engedélyezett az autók használata, így Marettimo tökéletes hely a nyugalomra és békére vágyóknak. A kevesebb mint 1000 lakosú település tele van több száz őshonos és ritka növényfajtával, amelyek szétszóródtak a gyönyörű szigeten. A látogatók úszhatnak a kristálytiszta kék vízben, és megcsodálhatják a lenyűgöző tájat is.

Forrás: Travel Daily

A figyelmetekbe ajánljuk