people swimming on pool during daytime

Ez a világ 25 legjobb szigete egy friss szavazás szerint

A Travel + Leisure olvasói szerint a világ legjobb szigetei sokkal többet ígérnek, mint az akvamarinszínű víz, a drámai partvonalak és az érintetlen strandok.


A T+L minden évben megkéri olvasóit, hogy véleményezzék az utazási élményeket világszerte - osszák meg véleményüket a legjobb városokról, szigetekről, tengerjáró hajókról, gyógyfürdőkről, légitársaságokról és még sok másról. Az olvasók a szigeteket a tevékenységek, a természeti látnivalók és strandok, az ételek, a barátságosság alapján értékelték. A legnépszerűbb szigetek többsége kristályos homokot és virágzó tengeri élővilágot kínál, amelyet bármilyen szintű búvár felfedezhet. Ilyen például a Maldív-szigetek (2. hely), az indonéziai Bali (3. hely) vagy a thaiföldi Phuket (7. hely).

Az olvasók a gazdag kultúrával és ételekkel rendelkező szigeteket is szívesen választják, a görögországi Mílosz ősi romjaitól és felülmúlhatatlan ételeitől (4. hely) a spanyolországi Ibiza éjszakai életéig (17. hely). A vietnami Phu Quoc (14. hely) az olvasók lelkesedése miatt került fel erre a listára, köszönhetően a fehérhomokos strandoknak és a finom ételeknek. A sziget híres a halszósz és a bors termesztéséről, valamint korallzátonyairól és sűrű trópusi erdeiről.

1. Ischia, Olaszország

A Tirrén-tenger partján, Nápolytól egyórás kompútra fekvő Ischia azután került az utazók figyelmének középpontjába, hogy Elena FerranteBriliáns barátnőm című regényében, amelyet az HBO nemrég sorozatban is feldolgozott, kiemelt szerepet kapott.

Az első helyet festői falvainak, termálforrásainak és érintetlen strandjainak köszönhetően érdemelte ki, amelyek közé tartozik a Le Fumarole és annak geotermikusan felmelegített homokja. Az egyik olvasó a nagyon kedves és segítőkész helyieket dicsérte. Bár számtalan villát lehet bérelni, a Pellicano Hotels által üzemeltetett Regina Isabella és az újonnan érkező Mezzatorre szálloda teljes ötcsillagos szállodai élményt is nyújt.

2. Maldív-szigetek

3. Bali, Indonézia

4. Mílos, Görögország

5. Fidzsi-szigetek

6. Galápagos-szigetek, Ecuador
7. Phuket, Thaiföld
8. Dominika
9. Boracay, Fülöp-szigetek
10. Cape Breton-sziget, Új-Skócia
11. Palawan, Fülöp-szigetek
12. Páros, Görögország

13. Azori-szigetek, Portugália
14. Phu Quoc, Vietnam
15. Moorea, Francia Polinézia
16. Cebu, Fülöp-szigetek
17. Ibiza, Spanyolország
18. Szent Vincent és a Grenadine-szigetek
19. Madeira, Portugália
20. Maui, Hawaii
21. Anguilla
22. Kréta, Görögország
23. Mackinac-sziget, Michigan
24. Hawaii szigete
25. Kiawah-sziget, Dél-Karolina


A figyelmetekbe ajánljuk