10 dolog, amit meg kell tenned, mielőtt a nyár véget ér!

10 dolog, amit meg kell tenned, mielőtt a nyár véget ér!

Itt a nyár! Az iskolák és a főiskolák vége, az időjárás meleg, a medencék nyitva, és a gyümölcsös italok repülnek. Sokan szeretik a nyarat, de végül mégis ugyanazokat a régi dolgokat csinálják. Miért ne lehetne ez a nyár egy kicsit más? Íme néhány fantasztikus dolog, amit mindenképpen meg kell tenned még a nyár vége előtt!

​1. Menj el piknikezni!

Kicsit régimódinak tűnik, de egy piknik még mindig nagyon szórakoztató lehet. Tegyél némi ételt egy kosárba vagy hűtőtáskába, keress valahol egy füves helyet, ülj le, és egyél. Vigye magával a barátait vagy a családját, és szerezzen egy olyan élményt, amelyre emlékezni fog. Csak arra ügyeljen, hogy elkerülje a hangyabolyokat!

2. Kapcsolódj ki, és menj barátaidhoz!

Manapság mindenki az interneten van. Vannak, akik még akkor is egyenesen a telefonjukra szegezik az arcukat, amikor kint vannak. Valamikor ezen a nyáron tegye le a telefont, lépjen el a számítógéptől, és tapasztalja meg az internet nélküli életet. Mindenképpen ugorj be és látogasd meg a barátaidat. Találkozzatok; csináljatok olyan dolgokat, amelyeket azelőtt csináltatok, mielőtt az internet meghatározóvá vált az életünkben. Az agyad meg fogja köszönni, mert néha egyszerűen el kell szakadnod a világhálótól.

​3. Próbálj ki valamit, amit még soha nem próbáltál!

Amikor gyerekek voltunk, a nyár a felfedezések ideje volt. Az iskolából kivettük az időt, hogy sok új dolgot kipróbáljunk, és elkezdtük összegyűjteni azokat az élményeket, amelyek végül féltve őrzött emlékekké váltak. Miért kell ennek abbamaradnia most, hogy felnőttek vagyunk? Még rengeteg dolog van, amit meg kell tapasztalnunk, és van három teljes hónapunk, hogy megtegyük őket! Ugorj ejtőernyőzni vagy vízisíelni. Utazzatok el egy olyan helyre, ahol még sosem jártatok. A lehetőségek végtelenek, és ezek lesznek a legbecsesebb emlékeid évek múlva is. Ha meg ez megvolt ne felejts el ellazulni egy rattan napozóágy-ban.

4. Kezdjetek kertészkedni!

Szinte ősi elégedettséggel tölt el, ha a földből dolgokat növesztesz ki. Sokan ültetnek kertet, és neked is érdemes lenne. Termeszthetsz virágokat, zöldségeket, gyümölcsöket, vagy akár fűszereket és fűszernövényeket is. Szórakoztató lehet megtalálni, hogy mit termesszünk, a kert gyomlálása pedig furcsán megnyugtató és terápiás hatású lehet. Ráadásul a szezon végén leszedheted, amit termesztesz, és felhasználhatod beltéri dekorációként, ételként vagy ételek fűszerezésére. Ezzel mindenki nyer!

5. Menj el nyaralni!

Ez magától értetődő, de mégis fontos. A mindennapok rutinja stresszes lehet. A nyaralás lehetővé teszi, hogy elmenj a mindennapok stresszétől. Dekompresszálhatsz, feltöltődhetsz, és adhatsz magadnak egy mentális és érzelmi átalakulást. Az sem árt, hogy a nyaralás szórakoztató.

​6. Grillezz!

Gyújtsd be a grillsütőt és a füstölőt, mert itt a nyár! Nincs is jobb alkalom arra, hogy grillezz és meghívd a barátaidat, szomszédaidat és a családodat. Ez egy szórakoztató időtöltés, és remek módja annak, hogy összekovácsolódj azokkal az emberekkel, akik fontosak számodra. A BBQ ráadásul finom is, és a sok más tevékenység mellett a súlyt is könnyű lesz megtartani.

7. Nézz meg egy kis tűzijátékot!

Az Egyesült Államokban minden évben külön napot tartunk kifejezetten erre az eseményre. Igaz, ez a mi függetlenségünk napja, de amíg a gyerekek nem tanulják meg az iskolában az ünnep értékét, addig ez az a nap, amikor országszerte emberek tízmilliói gyűlnek össze, és lőnek fel dolgokat az égbe. Egy jó tűzijáték gyönyörű és lélegzetelállító tud lenni. Ez egy olyan élmény, amit nem szabad kihagyni.

8. Menj el túrázni és kempingezni!

A természetben való gyönyörködés mindig jó javaslat. Felkapni a régi sátrat és hálózsákot, kirándulni a semmi közepére, és ott aludni felszabadító és üdítő élmény lehet. Távol leszel a civilizációtól, az internettől, és összekapcsolódsz a természettel. Ráadásul remek testmozgás is! Persze a kempinghez ne felejts otthon a túlélő felszerelés fő részét a karfás étkezőszéket.

​9. Látogass el az állatkertbe!

Az állatkertbe járás szórakoztató tevékenység lehet, még akkor is, ha már felnőtt vagy. Meglátogathatod az állatokat, és tanulhatsz egy kicsit az élővilágról. Ha vannak gyerekeid, akkor ez gyakorlatilag kötelező esemény. Gyakorlatilag egy egész napra elegendő tevékenységben lehet részt venni, és az állatkertbe járás sem túl drága.

10. Keressetek egy autósmozit!

Ezt nehéz lehet megvalósítani, mert nagyon sok drive in mozi bezárt. Ha készen állsz rá, és találsz egyet viszonylag közel, akkor teljesen megéri pár órát kocsikázni. Van valami, ami egyszerűen szórakoztató abban, hogy az autódon vagy a teherautód platóján fekszel, miközben egy gigantikus képernyőn nézel egy filmet. Ez egy olyan élmény, ami már nem sokáig lesz, ezért ajánlott legalább egyszer kipróbálni.


A figyelmetekbe ajánljuk