Kisváros Dél-Olaszországban, ahol 3 euróért árulnak lakásokat
Fotó: Getty Images

Sambuca di Sicilia városa, Dél-Olaszországban

Szicíliába költöznél? Most 3 euróért vehetsz itt lakást!

Sambuca di Sicilia városában immár harmadik alkalommal juthatunk hozzá jutányos áron ingatlanokhoz, de a projektnek persze vannak hátulütői is.


Az elmúlt években nagy népszerűségre tettek szert az úgynevezett „egy eurós” házak, amik először Olaszországban váltak ismertté. A projekt lényege az, hogy kisebb olasz falvakban elképesztően jutányos áron lehet hozzájutni ingatlanokhoz, ezzel megelőzve azt, hogy teljesen elnéptelenedjenek a kis falvak, települések. A Palermótól mindössze alig hatvan kilométerre fekvő Sambuca di Sicilia névre hallgató városkában például most harmadjára hirdetik meg a nem mindennapi áron kapható ingatlanokat – írja a Drive.

Figyelmedbe ajánljuk! Gazdag történelemmel rendelkezik a legjobbnak választott, mesebeli olasz város

V\u00e1rosi \u00fcnneps\u00e9g Sambuca di Sicilia v\u00e1ros\u00e1ban

Városi ünnepség Sambuca di Sicilia városában

Fotó: Getty Images


A portál emlékeztet, hogy a dél-olaszországi városkában először 2019-ben, aztán pedig 2021-ben dobták piacra az „egy eurós” ingatlanokat. Persze, ez nem véletlen, hiszen már az első alkalommal annyira sikeresnek bizonyult a projekt, hogy közel 20 millió eurós tőkét pumpált a város gazdaságába.

Ez is érdekelhet! Új éjszakai vonat köti össze Olaszország északi és déli részét

Az értesülések szerint jelenleg összesen 10 lakást hirdettek meg Sambuca di Sicilia-ban, ezek mindegyike a város Szaracén – óvárosi – kerületében található és a kiindulási ár egyenként három-három euró. Az ingatlanok azonban közel sincsenek tökéletes állapotban, annak ellenére sem, hogy a legtöbb terasszal és elképesztő kilátással is bír.

\u200bKish\u00e1z a Palerm\u00f3t\u00f3l 60 kilom\u00e9terre fekv\u0151 Sambuca di Sicilia v\u00e1ros\u00e1ban

Kisház a Palermótól 60 kilométerre fekvő Sambuca di Sicilia városában

Fotó: Getty Images

És a házak állapota csak az egyik hátulütője a dolognak. A Drive számításai szerint ugyanis egy-egy üzlet megkötése után nem három eurót, sokkal inkább többezret kell majd kifizetni a leendő lakóknak.

Először is azért, mert a három euró tényleg csak egy kiinduló összeg,

a lakásokat ugyanis aukción lehet megvásárolni, a tapasztalatok szerint így az otthonok a végén 2-4 millió forint között kelnek el.

Ezek után pedig kezdődhet a felújítás, aminek az árát természetesen nem lehet előre meghatározni, de az biztos, hogy több millió, esetleg több tízmillió forintot emészt fel a renoválás. Ezeket a munkálatokat ráadásul szerződés szerint három éven belül el is kell végezni, különben a vevő elbukja a 3 millió forintos foglalót.

A figyelmetekbe ajánljuk