fekete bőrönd

A német turistáknak le kell cserélni a fekete bőröndjeiket, mert a repterek összekeverik őket

A német média rendesen ki is gúnyolta a frankfurti repülőtér tanácsát.

A német nyaralóknak azt tanácsolják, hogy dobják el a fekete bőröndöket, és helyette inkább színes és feltűnő csomagokkal szerelkezzenek fel, hogy könnyebben megtalálják őket a poggyászkezelési káosszal küzdő repülőtereket – számol be a furcsa ajánlásról a The Guardian.

Stefan Schulte, a frankfurti repülőtér vezetője szerint a fekete bőröndök mennyisége hozzájárult ahhoz, hogy a légitársaságok és a poggyászkezelők az elmúlt hetekben nehézségekkel szembesültek, mivel „nehéz volt megkülönböztetni őket egymástól".

Schulte ezért a német médiában azt tanácsolta, hogy az utasok lehetőleg csak kézipoggyászt vigyenek magukkal, ennek hiányában pedig olyan bőröndöket használjanak, amelyeket könnyebb azonosítani.

Sokan utaznak gurulós fekete bőröndökkel, ami időigényessé teszi az azonosításukat

– ezt már Thomas Kirner, a repülőtér szóvivője

A Guardian szerint a tanácsot a német média többsége kigúnyolta, akárcsak a repülőtéri hatóságok további javaslatát, miszerint az emberek címkéket ragasszanak a nevükkel és címükkel a poggyászukra, amit a rendőrség általában biztonsági okokból nem javasol.

Kirner szerint az elmúlt napokban csökkent a tulajdonosukkal nem egyesített bőröndök száma, de még mindig mintegy 2000 rekedt bőrönd van a repülőtéren.

A káosz nem meglepő, a legtöbb repülőtér hasonló cipőben jár. A világjárvány idején a frankfurti repülőtér mintegy 4000 fővel csökkentette létszámát. A világ más repülőtereihez hasonlóan most, hogy a korlátozások többségét feloldották, a nyári forgalom megugrása miatt a repülőtér is igyekszik visszaállítani a szokásos működését.

A tervek szerint törökországi vendégmunkások érkeznek majd Németországba rövid távú szerződésekkel, hogy pótolják a munkaerőhiányt, különösen a poggyászkezelési feladatok ellátásában. A Berlin és Ankara között e hónap elején aláírt kétoldalú megállapodást azonban szigorú ellenőrzési irányelvek hátráltatják, amelyek szerint a biztonsági ellenőrzés körülbelül hét hétig tart.


A figyelmetekbe ajánljuk