A Holt-tenger

3 gyógyító hely a világon, amit mindenkinek meg kellene látogatnia

Nagyon régóta köztudott tény, hogy vannak olyan helyek a Földön, amelyek gyógyvízkészletei vagy a levegője kiváló hatással vannak az emberi szervezetre. Az alábbi cikkben három olyan gyógyító helyet mutatunk be, amit mindenkinek meg kellene látogatnia.


Holt-tenger, Izrael

A Holt-tenger

Itay Peer/Unsplash

A 400 méterrel a tengerszint alatt található Holt-tenger vízében a káros UV-sugarakat a tenger feletti párolgási réteg, az ózonréteg és egy extra légköri réteg szűri meg. Ez állítólag azt jelenti, hogy a napozók a leégés és az azt követő bőrkárosodás veszélye nélkül szívhatják magukba a napsugarakból származó D-vitamint. A vízben található feketeiszap pedig többek között számos bőrbetegség kezelésére is alkalmas.

Healing Hole, Bimini, Bahamák

Ez a nyugodt, kizárólag csónakkal elérhető édesvízi tó Kelet-Biminiben található. Dr. Richard Wingate neurofiziológiai kutató megvizsgálta a Healing Hole összetételét, és megállapította, hogy magas lítium-, kén- és magnéziumtartalommal rendelkezik. A lítiumot hangulatzavarok kezelésére ajánlják, a magnézium az izomműködést és az energiatermelést segíti, a kén pedig a szervezetünk megfelelő működéséhez szükséges.

Saratoga Springs, New York

Gejzír-szigeti köpőcső, Hayes-kútforrás, Charlie-forrás. Megannyi ásványvizet megkóstólhatsz ebben az elbűvölő városban, amely híres forrásvizeiről kapta a nevét. A Saratoga Springs vizei vasat, magnéziumot, kalciumot, káliumot és még sok mást tartalmaznak, amelyek segítenek az emésztési zavarokkal küzdőknek.

Forrás: Travel+Leisure

A figyelmetekbe ajánljuk