Izrael.

Dubajon és Kataron túl! 4 kevésbé felkapott közel-keleti ország, amit érdemes meglátogatni

Ugyan az elmúlt időszakban – főleg a futball miatt – a Közel-Keletről mindenkinek Katar és Szaúd-Arábia jut az eszébe, Dubaj pedig már régóta felkapott szereplőnek számít, pedig a térségben számos egyéb gyönyörű hely is megtalálható. Az alábbi cikkben négy ilyen országot mutatunk be.


Kezdjük a listát Ománnal, amely országot a hidegebb évszakokban a forró tengerpartra vágyakozó turisták imádnak, hiszen még karácsonykor is lehet a strandon fürdőzni.

Számos olyan tengerparti hotel található az ország fővárosában Maszkatban, ahol az odalátogatók nyugodtan kipihenhetik a hétköznapok fáradalmait, de az aktív kikapcsolódásra vágyók sem fognak unatkozni, mivel kipróbálhatnak különböző vízi sportokat, tevegelhetnek, vagy akár búvárkodhatnak is – írja a Drive Magazin.

Ez is érdekelhet: Háború, bűnözés, katasztrófák – 5 egykori turistaparadicsom, ahová már szinte senki nem jár

Kuvait

Ahmad Mohammed/Unsplash

Kuvaitban ugyan közel sincs annyi fényűző látnivaló, mint például az Egyesült Arab Emírségekben, azonban ebben az apró országban a csendre és nyugalomra vágyók minden bizonnyal sokkal jobban fogják érezni magukat.

Emellett azok számára, akik inkább egy „klasszikus” közel-keleti élményre vágynak, Kuvait egy igazi főnyeremény, hiszen számtalan bazár, mecset és kulturális örökség maradt fenn, a helyi gasztronómiáról a turisták pedig rendszeresen ódákat zengenek.

Izrael

blue and white flag on polePhoto by Taylor Brandon on Unsplash

A sokak által csak „olajországoknak” nevezett államokhoz képest Izrael egy igazi kulturális fellegvár, elég csak a Tel Avivban található óvárosra, Jeruzsálemre, vagy a csodás Holt-tengerre gondolni, pont emiatt az odalátogatók minden bizonnyal egy nagyon tartalmas utazáson vehetnek részt.

Vannak azonban szigorú helyi szabályok, amelyeket mindenképp be kell tartani: a turisták ugyanis számos rendőrrel és katonával találkozhatnak, akiket viszont tilos lefotózni, illetve a csomagokat sem érdemes szanaszét hagyni, mert az előbb említett hivatalos szervek azonnal át fogják kutatni azokat.

Emellett arra is fel kell készülni, hogy a sabbat miatt a pénteki naplementétől szombat estig minden zárva van.

Bahrein egy csodás szigetország, amely a Perzsa-öbölben található. Az ország nevét is inspiráló fő sziget az ország központja, amely egyszerre foglalja magában a különböző ősi kulturális örökségeket, illetve a hipermodern felhőkarcolókat egyaránt.

Bahrein egyébként a városnézés és a tengerparti pihenés remek kombinációját kínálja, ugyanis 1-2 nap alatt a meg lehet tekinteni a főbb látnivalókat (például Bahreini Erőd), a hét további részében pedig önfeledten lehet a tengerparton napozni.

A figyelmetekbe ajánljuk