repülő ülések
Shutterstock

Egy légitársaság ingyen jegyeket is osztogat, csak üljünk már a középső ülésre

Kis motiváció.

A középső ülés vitathatatlanul a legkényelmetlenebb hely egy repülőn, mivel sem az ablakra nem nyílik kilátás, sem a mosdóhoz nem lehet könnyen hozzáférni, és még mind a két oldalunkon is ülnek.

Hogy ez mennyire így van, jól bemutatja a Virgin Australia online felmérése, amely szerint a több mint 7500 megkérdezett utazóból mindössze 0,6%-a választja a középső ülést.

A szám hamarosan emelkedhet, mivel az említett légitársaságnak az a terve, hogy az utasok önként foglalják le a rettegett középső ülést. Ehhez a Virgin Australia elindította a Middle Seat Lottery-t, egy nyereményjátékot, amelynek büdzséje körülbelül 145 ezer dollár. Az „üléslottóban" csak azok vehetnek részt, akik a középső ülésen ülnek -- önként vagy akaratlanul -- egy járat alatt, írja a CNN.

A nyeremények között szerepel egy helikopteres kocsmatúra, egy kétéjszakás út az ausztrál Cairns városába (szállással, repülőjeggyel), ahol a bungee jumpingot is kipróbálhatják a nyertesek. Emellett belépőjegyeket sorsolnak ki az Ausztrál Futball Liga döntőjére, meccs előtti ebéd és after party is jár.

Érdekesség, hogy miután a bejelentés október 24-én felkerült a légitársaság közösségi oldalaira, egyes hozzászólók egyetértettek abban, hogy a Virgin Australia terve „zseniális", de sokan azt mondták, hogy semmi sem tudja őket rávenni arra, hogy középső ülésre üljenek.

Érdekli a szerencse próbája? A hét nyereményét a Virgin Australia weboldalán teszik közzé.


A figyelmetekbe ajánljuk