Zongora.

Versenyzongorától a szaunáig – 5 furcsa tárgy, amit tényleg elloptak a hotelekből

Azon manapság már senki nem lepődik meg, hogy a hotelekből sok törülközőt vagy köpenyt lopnak el. Az alábbi cikkben azonban 5 olyan tárgyat gyűjtöttünk össze, amiről álmunkban nem gondoltuk volna, hogy valaki képes elvinni egy szállodából.


Versenyzongora

Johannes Plenio/Unsplash

A Wellness Heaven nevű szervezet pár évvel ezelőtt készített egy felmérést, amelyben hotelvezetőket kérdeztek meg a legfurcsább eltűnt tárgyakkal kapcsolatban. Az egyik olasz szállodás a kutatásban elmondta, hogy ő tőle bizony egyszer egy nagyértékű versenyzongorát csakliztak el.

A lopás után nem sokkal később megtudtam, hogy három ismeretlen, overálos férfi elvitte a zongorát, és az természetesen soha nem került elő újra

– nyilatkozta a szakember.

Ez is érdekelhet: 4 goromba hiba, amit semmiképp se kövessünk el a szállodákban!

Szobaszámok

Jon Tyson/Unsplash

Akármilyen meglepő, egy angliai hotelvezető arról számolt be, hogy az egyik vendég – nem tudni milyen okból – lelopta az ajtón lévő szobaszámokat.

Csak akkor vettük észre, amikor a következő vendég már nem találta a szobáját

– jelentette ki a szállodaigazgató.

A személyzet minden bizonnyal a mai napig azt találgatja, hogy a tolvaj vajon mit kezdett a lopott feliratokkal.

Vadásztrófea

Illusztráció.

Toni Tan/Unsplash

Egy francia szállodaigazgató egy különös esetről számolt be: egyszer ugyanis elkaptak egy vendéget, aki megpróbált ellopni egy kitömött vadkanfejet. A férfi a barátaival töltött pár napot a szállodában és nem ismert okból kifolyólag úgy gondolta, jó ötlet lenne eltulajdonítani a szóban forgó trófeát.

A történet vége azonban tartogatott még egy csavart: a vendégnek ugyanis sikerült hazavinnie a fejet, ugyanis a barátai végül úgy döntöttek, hogy megveszik a hoteltől a dísztárgyat, és odaadják neki nászajándékként.

Szaunapad

HUUM/Unsplash

Igen, jól olvastátok a fenti címet, egy salzburgi hotel lakosztályából ugyanis egyszer ellopták a szauna ülőkéjét, ami a az egyik magánlakosztályban volt megtalálható. De mégis hogy csinálták? És miért? Ezekre a kérdésekre a mai napig nincs válasz.

A szállodavezető elmondása szerint egyébként sokáig észre se vették a lopást, később azonban az egyik vendég jelezte nekik, hogy nem tud leülni a szaunában.

Fürdőszobai berendezés

Sidekix Media/Unsplash

A berlini szállodában megszálló tolvajoknak igen jó kézügyessége lehet, ugyanis a vendégek gyakorlatilag milyen olyan berendezést (esőztető zuhanyfej, hidromasszázs zuhanyzó, WC-ülőke, lefolyócső) sikerült ellopniuk, amit a fürdőszobában épp megtaláltak.

A figyelmetekbe ajánljuk