Horvát tengerpart
Fotó: Unsplash/MIke Swigunski

Súlyosan büntetik a hangos veszekedést ezekben a horvát városokban

Horvátország egyes, a turisták által gyakran látogatott részein akár másfél millió forintos büntetést is kaphatunk, ha vitába elegyedünk a családunkkal, a szerelmünkkel vagy a barátainkkal.A brit Express számol be a hírről, amit egyébként a brit turisztikai ügynökség tett közzé. A brit kormány hivatalos oldalán szólítja fel az országa lakóit, hogy legyenek különösen körültekintőek, ha Horvátországba utaznak. Az ország egyes részein – így például Split vagy Dubrovnik városában – ugyanis mostantól az is antiszociális tevékenységnek minősül, ha valaki hangosan veszekszik az utcán.

Ez is érdekelhet! 5 kevesek által ismert európai tengerpart, ha idén mellőznéd a tömeget

Dubrovnik, Horv\u00e1torsz\u00e1g

Dubrovnikban tilos az utcán veszekedni

Fotó: Unsplash

És mint ilyen, bizony nagyon komoly büntetést is vonhat maga után. A portál információi szerint

akár 3400 fontos, azaz átszámolva másfél millió forintos bírság is lehet a vége egy hevesebb vitának.

Az pontosan nem derül ki, hogy mi az a hangerő, ami már a szabályok megsértésének minősül, de mindannyian el tudunk képzelni olyan vitákat, amelyek könnyedén alkalmasak lehetnek a nyugalom megzavarására. Különösen igaz ez egy nyaralás során, amikor nagyobb eséllyel szólalkozunk össze az úti társainkkal, mint az egyszerű, szürke hétköznapokon.

Split

Split városában is komoly büntetés jár a hangoskodókra

Fotó: Shutterstock

Ráadásul a portál információi szerint a hatóságok nem tesznek különbséget aközött, hogy a családunkkal, a barátainkkal vagy épp a párunkkal szemben emeltünk fel a hangunkat, a büntetést minden esetben kiszabják.

Horvátország turisztikai célpontjain azonban nem ez az egyetlen különös dolog, amiért komoly büntetés járhat a turistáknak. Az ország egyes részein az ittas viselkedést is büntetik, míg máshol közterületen tilos alkoholt fogyasztani, valamit természetesen azért is büntetés jár, ha az utcán könnyítünk magunkon.

Ezt is olvasd el! Európa legtisztább vizű tengerpartja itt van a szomszédban

Érdemes alaposan utánanézni, hogy melyik városban milyen szabályok vannak érvényben, mert van, ahol félmeztelenül sem közlekedhetünk az utcán, máshol pedig a köztéri szobrokra tilos felmászni.

A figyelmetekbe ajánljuk