Olaszországba készültök? Érdemes vigyázni, óriási hőhullám éri el az országot

Olaszországba készültök? Érdemes vigyázni, óriási hőhullám éri el az országot

A következő napokban erős hőhullám éri el Olaszországot, amelyet a mitológiai krétai királyról, Minószról nevezték el. Nem véletlenül, hiszen Görögországban is már napok óta tombol a hőség, és ez nem csillapodik a közeljövőben sem lényegesen.


A forró levegő leginkább az középső és déli részére érkezik majd meg keddtől, a hőmérséklet így 10 fokkal lépheti túl a június harmadik hetére jellemző átlagot, de a szomszédunkban, Belgrádban is elérheti a 38 fokot, ahogy a hét közepén Magyarországon is kánikulára számíthatunk.

Ez is érdekelhet: Tényleg segít a lehűlésben, ha forró italt iszunk a hőségben?

Közel 40 fok lesz többek között Róma, Nápoly, Terni, Firenze, Ferrara, valamint az adriai partokhoz közeli Forli és Macerata térségében, azonban Szicílián és Szardínián még ennél is melegebbre számíthatnak

Olvasd el ezt is! Hogyan hűtsük le kutyánkat a nyári hőségben? – íme, 3+1 tipp!

De hazánkban is a déli vármegyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, mert a napi középhőmérséklet várhatóan meghaladja a 25 Celsius-fokot. Szerdára Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegyékre, csütörtökre pedig Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegyékre adtak ki másodfokú figyelmeztetést, mert várhatóan a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 fokot.

A hőség szombaton fog enyhülni.

A figyelmetekbe ajánljuk