Hogyan hűtsük le kutyánkat a nyári hőségben? – íme, 3+1 tipp!

Hogyan hűtsük le kutyánkat a nyári hőségben? – íme, 3+1 tipp!

A nyár beköszöntével fel kell készülnünk a könyörtelen hőségre, ám ekkor nem csak magunkat kell figyelembe vennünk, hanem négylábú családtagjainkat is. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a kutyánk jól érezze magát a kánikulában, és megvédjük őket a potenciálisan halálos kimenetelű hőgutától? Íme, néhány egyszerű praktika!


A víz megoldás lehet, de csak óvatosan

Ha vagy olyan szerencsés, hogy saját medencéd van, vagy tó közelében tartózkodsz, valószínűleg kísértésbe esel, hogy beugorj a kutyáddal együtt egy hatalmasat pancsolni. Ez logikus lehetőségnek tűnik, ha a kutyádnak kellemetlenül melege van, de légy óvatos. Ha az ebnek nagyon melege van, vagy ne adj isten a hőguta határán próbál túlélni, ez csak ronthat a helyzeten. Ugyanis, ha túl hirtelen csökkentjük a kutyák felszíni hőmérsékletét, az valójában a belső szervek további felmelegedését eredményezhetik.

Szellő, szellő, szellő

123rf / serezniy

A szellő sokkal elviselhetőbbé teheti a nyári hőséget. Egy ventilátor elhelyezése a teraszon pedig nagyszerű szellőt hozhat létre a kutyusok számára, és akár nekünk is.

Nedves takaró

A hűtéshez nagyszerű segítség lehet egy nedvesített, vagy a fagyasztóban tartott kisebb törölköző vagy fürdőlepedő használata. Sőt, akár egy zacskó fagyasztott borsót is használhatunk jégzsákként a kutya fejének hűtésére, vagy a nyakára vagy az ágyékára helyezve.

Figyeld a vizét!

Egy forró napon hűsítő italt iszol, de nem gondolod, hogy a kutyádnak is jól esne? Tartsd frissen és hűtsd a vizét gyakori utántöltéssel. A vizes tálkába akár jeget is tehetsz, hogy csökkentsd a hőmérsékletet, de persze ezt is óvatosan és nem eszetlenül.

Arról pedig nem is beszélve, hogy ilyenkor ne hajtsuk túl őket, illetve próbáljunk minél több árnyékos pihenőhelyet teremteni nekik.


A figyelmetekbe ajánljuk