Mi történik, ha ötvözünk egy kortárs művészeti galériát és egy éttermet? Az étkezések olyan élménnyé válnak, melyek minden érzékszervre hatással vannak. Ilyen hely lett a megújult FELIX.
November 15-én nyit a FELIX Kitchen&Bar új, AQVA nevű terme, ahol összefonódik a gasztronómia és a művészet. A falakon kortárs művészek alkotásai jelennek meg, a tér kiegészül egy látványkonyhával és chef's table-el, így a vendégek egy olyan környezetbe léphetnek be, ami itthon egyedülálló. Időszakos kiállítások váltják majd itt egymást, az első tárlat az „AQVA: A Duna közelsége” címet viseli. Közös szervezésben az acb Galériával, Bak Imre, Agnes Denes, Pauer Gyula művei között ebédelhet és vacsorázhat, aki ide foglal asztalt.
Minőség és fantázia
Vitello tonnato a FELIX új étlapjáról
Eszterle Gábor
Az új tér megnyitójával együtt debütál Jeremy Cayron executive chef új menüje, ami még látványosabb, művészi tálalással, és olyan minőségi alapanyagokkal nyűgözi le a vendégeket, mint a Kagoshima marhahús vagy a Carabineros rák.
Az étlap izgalmas különlegességei a gulyásleves mellé tálalt gulyáslevesfagylalt, illetve a Charolais marha satay szivarszósszal és fekete szarvasgombával.
Teli pohár
Az új chef's table
Balogh Kata
A megújult étlaphoz 55 oldalas, hetente frissülő borlap társul, 60 új tétellel és étel-borpárosításokkal. A koncepcióról Czinki Tamás Master Sommelier elárulta, hogy szeretnének olyan, izgalmas tételeket megmutatni a vendégeknek, melyekkel máshol nem találkozhatnak az országban. A borok mellett új koktélok is érkeznek a FELIX-be, melyeket Ódor András és a Black Swan LAB szakmai csapata állított össze, illetve dolgozott ki.