szuperjumbó
A pilótáknak fogalmuk se volt, hogy egy jókora lyuk tátong a repülő oldalán.

Az Emirates Airlines A-380-as repülőgépe július 1-jén, pénteken Dubajból az ausztráliai Brisbane-be repült, és végül közel 14 órás repülés után sikerrel landolt.

Viszont megérkezéskor mindenki megdöbbenve tapasztalta, hogy a felszállás után hallott hangos csattanás egy jó nagy lyuk volt a szuperjumbó oldalán

írja a Travel Pulse a Daily Mail alapján.

A személyzet is hallotta a hangos csattanást, de úgy döntöttek, hogy ennek ellenére folytatják a repülést, mivel azt hitték, hogy az egyik kerék defektet kapott.

Amikor a járat Brisbane felé közeledett, a pilóta kapcsolatba is lépett a repülőtérrel, és közölte a légiforgalmi irányítókkal, hogy valószínűleg hibás kerékkel kell leszállnia. A pilóta kérte az irányítástól, hogy a sürgősségi szolgálati járműveket is készítsék elő a kifutópályán, ha bármi probléma történne.

Amikor a toronyirányítás közölte, hogy nincs az abroncsokkal probléma, a pilóta biztonságosan leszállította az A-380-ast, de a mentőjárművekben ülők rendesen meglepődtek, amikor meglátták a gép oldalán lévő rejtélyes lyukat.

A személyzet és az utasok nem sérültek meg, az Emirates pedig vizsgálja a lyuk lehetséges okát.

A figyelmetekbe ajánljuk