Eiffel-torony
Shutterstock

10-ből 1 ember azt hiszi erre az épületre, hogy az Eiffel-torony

Egy legújabb felmérésből kiderült, hogy tízből három brit nem ismeri eléggé az Egyesült Királyság nevezetességeit.

A Blackpool Tower és a Kingston-upon-Hull-i Humber-híd a legnépszerűbb brit nevezetességek közé tartozik, amelyeket sokan összetévesztettek a tengerentúlon található híres helyekkel, az utóbbit 22 százalékuk tévesen a San Franciscó-i Golden Gate híddal azonosította. A britek közel egyharmada (29 százalék) elismeri, hogy a helyi brit nevezetességeket illetően hiányosak az ismeretei, hiszen kilenc százalék tévesztette össze a Hadrianus falat a kínai Nagy Fallal. Tízből egy pedig összekeverte az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságát, a Blackpool Towert a párizsi Eiffel-toronnyal – számolt be a döbbenetes felmérésről az Express.

Ez is érdekelhet: Párizs-szindróma – amikor a függöny lehull

\u200bBlackpool Tower

Blackpool Tower

Shutterstock

A 2000 megkérdezett felnőtt majdnem fele (46 százalék) azonban azt mondta, hogy több hazai látnivalót szeretne felfedezni, mivel kiderült, hogy 17 százalékuk több mint két éve nem látogatott el egy brit nevezetességhez sem.

A kutatást a Mercure rendelte meg, hogy kiemelje a helyi útikönyvek gyűjteményét Európa-szerte. A szállodamárka pedig egy kvízt is készített, hogy tesztelhessék az utazni vágyók tudását, valamint, hogy megtudják, az emberek képesek megkülönböztetni Brighton Pavilont a Tádzs Mahaltól. A sokkoló eredményre feltehetőleg ők sem számítottak.

Szeretnénk inspirálni az embereket arra, hogy többet utazzanak és fedezzék fel a világot, itthon és külföldön egyaránt. Ez a tanulmány azt mutatja, hogy nem kell messzire utazni ahhoz, hogy élvezhessük a nagyszerű kilátást, a helyi rejtett gyöngyszemeket és nevezetességeket. Emberek milliói élnek valami csodálatos dolog közelében anélkül, hogy azt észrevennék. Annyi felfedezni való van az Egyesült Királyságban, legyenek azok hegyek, tengerpartok vagy történelmi nevezetességek. Akár egy életen át nyaralhatnánk itt, és mégsem látnánk mindent

– nyilatkozta Chris Timbs, a Mercure munkatársa.

A tanulmány szerint a felnőttek negyede (26 százalék) nem sok brit nevezetességet látogatott meg, és a felnőttek közel 11 hónapja nem láttak egyet sem. 35 százalékuk azonban külföldre utazva minden nagy nevezetességet megnéz.Az is kiderült, hogy 15 százalékuk „szegényesnek" minősítené az Egyesült Királyság városainak, helyszíneinek és nevezetességeinek ismeretét, ami meglepő eredmény.

Tízből négyen azonban úgy vélik, hogy a világjárvány óta javult a brit helyszínek ismerete. Azok közül pedig, akik 2023 hátralévő részére terveznek utazást, 37 százalék tervez be egy belföldi kiruccanást, míg 27 százalékuk valamilyen természetbeni nyaralást szeretne.


A figyelmetekbe ajánljuk