Brüsszel.

Brüsszel ősszel: 4 dolog, amit ilyenkor kell megnézni

Az őszi városnézésnél kevés kellemesebb programot tudunk elképzelni. A belga főváros talán ebben az évszakban a legcsodálatosabb, ennek apropóján az alábbi cikkben négy olyan programlehetőséget mutatunk be, amit nem szabad kihagynod egy őszi brüsszeli városnézés során.


Atomium

Fisnik Murtezi/Unsplash

A város nyugati részén, a Heysel Parkban található Atomium egy lenyűgöző atommakett, amely történetesen 100 méter magas. A vasmolekulát ábrázoló szobor 1958-ban készült, hogy üdvözölje Belgiumban az atomkorszakot.

Egy üvegtetős lift mindössze 20 másodperc alatt viszi fel a vendégeket az építmény csúcsára, ahol sört és harapnivalót fogyaszthatnak az odalátogatók.

Manneken Pis

Frédéric Paulussen/Unsplash

Ez a furcsa szobor komoly hírnévre tett szert, és a város népszerű turisztikai látványossága lett az elmúlt években. A neve egyszerűen „pisilő emberkeként” fordítható, és nyilvánvaló okokból kapta ezt az elnevezést. A szobor levadászásához egy kis ügyességre van szükség, de megéri kitartani – a városházától jobbra, a jobb oldali sávban találod meg azt. A szobor feltehetően a 17. század elejéről származik, és a műalkotást Jerome Duquesnoy tervezte.

A Parc Du Cinquantenaire már II. Leopold király uralkodása óta létezik. A park több okból is nagyszerű helynek számít: piknikezhetsz a fűben, miközben elmerülhetsz a város lenyűgöző építészetében, de a közeli múzeumokban elhelyezett 35 000 műtárgyból álló hatalmas gyűjteményt is könnyen elérheted innen.

Ha csúcsminőségű művészetre vágysz, akkor a Musee Royaux Beaux Arts-ot imádni fogod! A múzeum modern és régi művészeti gyűjteményeket vonultat fel különböző stílusokban. A intézmény híres alkotásai közé tartozik az Ikarosz bukása is, de Peter Rubens antwerpeni festő különböző alkotásai is megtalálhatók itt, illetve Anthony Van Dyke és Hans Memling művei is megtekinthetők.

A múzeum enyhén szólva sem kicsi, tehát érdemes egy egész napot rászánni a túrára.

Forrás: The Crazy Tourist

A figyelmetekbe ajánljuk