Kincsvadászat tavasszal a hóban – BMW autót nyert a szerencsés
Tourismusverband Obertauern

Kincsvadászat tavasszal a hóban – BMW autót nyert a szerencsés


Európa leghóbiztosabb síterepét áprilisban sem kímélte Holle anyó, Obertauernt ugyanis három nap alatt lepte el teljesen a hó. A másfél méteres takaró borította vidék egyébként jobban nem is járhatott volna. Hogy miért? Mert ismét megrendezték a város legizgalmasabb versenyét!


1700 méter felett nem csoda, ha megmarad a hó, ráadásul a síszezon így egészen május közepéig kitolható. Ez önmagában is csodálatos, de 2023-ban ráadásul rekordhavazást regisztráltak a térségben, így Ausztria legnagyobb kincsvadászata is izgalmasabban telt.

A 15 éve minden tavasszal megrendezett eseménynek Obertauern ad otthon, a versenyzők pedig minden évben más-más luxusautót rejtő ládikákat áshatnak ki.

Tourismusverband Obertauern

Idén a főnyeremény egy BMW iX1-es típusú gépjármű volt, de további 34 ajándékot is meg lehetett találni a hóba elásva. Ezek között volt nyaralás, síbérlet, profi sífelszerelés, minőségi babakocsi, és sok egyéb más.

2023-ban összesen 1200 kincskereső állt rajthoz a szervezőktől kapott Fiskars lapáttal. Ezzel a kis eszközzel, mégis óriási lelkesedéssel vágtunk bele mi is, a hamuesgyemant.hu stábja a kincsvadászatba.

Ugyan a harc a nyereményért sokáig tartott – több óra is eltelt a rajt óta – a lelkesedésünk mégsem csappant – még akkor sem, amikor megtudtuk: a főnyereményt megtalálták. A szerencsés nyertes arcát látva lendületünk újabb löketet kapott, ástunk is egyből tovább.

Bár végül nem sikerült semmit megtalálnunk, az élmény – mint mindig – most is kárpótolt minket mindenért. A játék szeretete és az abban való belefeledkezés olyan lelki állapotot teremt, melyben jó esetben felnőttként is szívesen merülünk el. Osztrák szomszédjaink ezt felismerve, remek marketingérzékkel hívták életre ezt az igényes kincsvadászatot.

A méltán híres magyar származású pszichológus, Csíkszentmihályi Mihály szerint sokan azt gondolják, hogy legboldogabbak akkor lehetünk, ha pihenünk. Ehhez képest nagyobb valószínűséggel érzünk boldogságot akkor, amikor elmerülünk egy-egy tevékenységben, vagy elköteleződünk amellett, hogy megküzdjünk egy kihívással.

Szöveg: Gögh Csilla

A figyelmetekbe ajánljuk