Síelj az életedért: medve vett üldözőbe egy gyanútlan síelőt Erdélyben
Még a medvékhez szokott erdélyi szemeknek is ritka látványt nyújthatott az az eset, amit egy predeáli sípályán örökítettek meg.

Emlékezetes hétvégéje lehetett annak a gyanútlan síelőnek, akit hosszú másodpercekig üldözött egy mindenre elszán medve Predeálban. A mit sem sejtő férfival a libegőn felfelé haladó turisták közölték (ordították), hogy egy picit igyekezhetne jobban is, mivel egy több mázsás medve lohol utána. Volt, aki arra is figyelmeztette, hogy ne is nézzen hátra, csak meneküljön.

Minderről videó is készült.

Szerencsére a foter.ro-nak a csendőrség szóvivője elmondta, hogy nem történt személyi sérülés, ami azt jelenti, hogy a síelő épségben megúszta a medve-ember játékot. Sőt, mint kiderült, az illetőnek volt annyi lélekjelenléte, hogy még a hátizsákját is ledobja, mivel sejtette, hogy eltereli vele az állat figyelmét – így is történt.

Egyébként nem egyedi eset, hogy egy medve téli sportolók nyomába ered: talán az egyik legismertebb felvétel, amikor egy nő felhőtlenül énekli Rihanna egyik slágerét, miközben felcsatolja a snowboardját, majd a semmiből megjelenik mögötte egy üvöltő medve, amit a nő nem vesz észre.

A videó ugyan mindenképpen látványos, de azóta is megosztja az internetezőket, hogy valóságos-e. Sokak szerint csak egy jól kivitelezett trükkről van szó de a felvétel készítője állítja, hogy mindez tényleg megtörtént.

A figyelmetekbe ajánljuk