penguin standing on black rock

A legjobb állatnéző túra visszatér és már az árát is tudjuk

Már elérhető újra az utazás, amely során megnézheted a pingvinek hőn áhított kolóniáját, de sokba fog kerülni. Itt van minden, amit tudnod kell, ha szereted a pingvineket és a sportot!


Az Emperor Penguin Quest: Expedíció a Snow Hillre 2023 novemberében tér vissza a Quark Expeditions sarkkutatóinak köszönhetően. A 14 napos expedíció a ritkán látogatott antarktiszi Snow Hill szigetére merészkedik, amely a császárpingvinek kolóniájának ad otthont. Ott a vendégek számára rendkívül ritka lehetőség nyílik arra, hogy természetes élőhelyükön figyelhessék meg ezeket a fantasztikus pingvineket. Az utazás az argentínai Buenos Airesben kezdődik, ahol a vendégek egy szállodában éjszakáznak, mielőtt magánrepülővel a világ legdélebbi városába, az argentínai Ushuaiába szállítják őket.

A felfedezéssel töltött nap után a vendégek felszállnak az Ultramarine hajóra, és elindulnak a Beagle-csatorna felé. A harmadik és az ötödik nap folyamán átkelnek a Drake-átjárón - a Csendes- és az Atlanti-óceánt elválasztó történelmi csatornán -, mielőtt a hatodik napon megérkeznek a Weddell-tengerre. Az út során a sarki expedíció szakértő csapata felkészíti a vendégeket az időjárási viszonyokra és arra, hogy mire számíthatnak a szigeten.

A Weddell-tengerbe érve a jég vastagsága határozza meg, hogy az Ultramarine milyen közel juthat Snow Hillhez. A következő napokban az expedíció csapata azon fog dolgozni, hogy minden vendéget legalább egyszer eljuttasson Snow Hillre. Ennek érdekében a csapatok helikopterrel viszik a vendégeket Snow Hillre, és a pingvinekhez a lehető legközelebb szállnak le, anélkül, hogy megzavarnák őket. A vendégek ezután a jégen sétálnak a kolóniához, és megfigyelik, ahogy a pingvinek ezrei csapatként dolgoznak együtt.

Az időjárási és jégviszonyok határozzák meg, hogy a helikopterek mikor és milyen gyakran szállhatnak le a szigeten. Amikor nem a kolóniát látogatják meg, a vendégek a jég között cirkálva vagy evezős deszkán felfedezhetik a környéket. Vagy egyszerűen a hajón maradhatnak, hogy pihenjenek, edzenek a fitneszteremben, vagy ellátogassanak a gyógyfürdőbe. A kaland 11. napján az Ultramarine visszatér Ushuaiába, a 14. napon pedig a vendégek leszállnak a fedélzetről, és visszarepülnek Buenos Airesbe. A pingvinkutazás fő célja a császárpingvin-kolóniák testközelből való megtekintése, de a Quark Expeditions oktatási programokat is beépít az útvonalba.

Biológusok, sarkvidék-történészek és pingvintudósok tartanak előadásokat a fedélzeten, amelyeken a jégformákról, a pingvinek viselkedéséről, valamint a terület és annak felfedezésének történelmi összetevőjéről tanítanak. A Quark Expeditions két utat tervez 2023 novemberétől, és a vendégek száma mindkét utazáson korlátozott. Mindössze 150 fő utazhat. Ez az egyszer az életben megtapasztalható élmény nem kevés pénzbe kerül viszont. A listaár személyenként 29 ezer dollárnál, vagyis több mint 10 millió forintnál kezdődik.

Az ár tartalmazza a 14 napos utazást, valamint a Buenos Aires-i szállodát reggelivel az indulás előtt, a repülőjegyeket Ushuaia kikötőjébe és vissza, valamint a transzfert a repülőtérről a hajóra és vissza a repülőtérre. Ha erkélyes szobát szeretnél, személyenként 45 ezer dollár körüli összeggel kell számolnod, a lakosztályok 48 ezer dollártól indulnak és 66 ezer dollárig terjednek személyenként. Két indulási időpont van: november 12, 2023 és november 24, 2023.

(Forrás: TravelAwaits)

A figyelmetekbe ajánljuk