Egy Air New Zeland repülőgép.

Ez a légitársaság kínálja a világ első, repülőgépen található emeletes ágyait

A világon elsőként a turistaosztály utasai is megtapasztalhatják a teljesen lapos ágy nyújtotta kényelmet – az első vagy business osztályú jegyek borsos ára nélkül.


Az Air New Zealand új, emeletes ágy típusú hálófülkéi a leghosszabb utakon állnak majd az ügyfelek rendelkezésre.

A Skynest névre keresztelt szolgáltatás keretein belül a normál és prémium turistaosztályon utazó utasok négy órán keresztül használhatják az ágyakat – természetesen felár ellenében.

A kiwi légitársaság még 2020-ban jelentette be a koncepciót, de nemrég további részleteket árultak el a legújabb projektről. A tervek szerint az új szolgáltatás már 2024-ben elindul a cég új Boeing-gépflottáján.

Az űrhajószerű belső terekkel a koncepció a kapszulaszállodákban látott dizájnokat, valamint az utaskísérő személyzet pihenőhelyeinek kialakítását integrálja.

A hat alvóágyat tartalmazó kapszulák mindegyikét függönyökkel, párnával és friss ágyneművel (amelyet minden ember után kicserélnek), USB-dokkolóval, füldugóval és olvasólámpával látják el.

Bár a foglalási folyamatra és a költségekre vonatkozó részleteket egyelőre titokban tartják, Greg Foran, az Air New Zealand vezérigazgatója izgatottan nyilatkozott a projektről, és megjegyezte, hogy az alvás, a kényelem és a wellness témakörére összpontosítottak, mert tudják, milyen fontos, hogy az ügyfeleik kipihenten érkezzenek meg a célállomásra.

Forrás: Conté Nast Traveller


A figyelmetekbe ajánljuk