Egy United Ailines-repülőgép

2022-re a United Airlines lehet a világ legnagyobb légitársasága

A United Airlines vezérigazgatója, Scott Kirby arra számít, hogy jövő nyárra a vállalat a világ legnagyobb légitársasága lesz.

Egy, az alkalmazottaknak címzett videoüzenetben Kirby beszámol a 2021-es Glasgow-i ENSZ éghajlatváltozási konferencián (COP26) töltött hetéről, megjegyezve, hogy a United Airlines volt az egyetlen nagy légitársaság, amelyet meghívtak, és hogy együtt vacsorázott John Kerry amerikai éghajlatvédelmi megbízottal és Pete Buttigieg közlekedési miniszterrel, valamint találkozott a világ más vezetőivel is.

A dolgok azonban akkor kezdtek érdekessé válni, amikor Kirby a növekedésről beszélt. Összehasonlítva a United fegyelmezett „gyarapodását" az American Airlinessal – amely véleménye szerint siralmas működési teljesítményt eredményezett –, Kirby azt jósolja, hogy a United hamarosan gyorsabb növekedéssel tér vissza, és ezzel a világ legnagyobb légitársaságává válik:

Amit a következő néhány évben teszünk, az olyan módon fogja megszilárdítani a vezető globális légitársaságként elfoglalt pozíciónkat, hogy senki más nem tud minket utolérni

– mondta.

Minden döntést helyesen hoztunk meg, beleértve a COVID-szabályokat is. A világ vezető légitársaságává küzdjük fel magunkat, és mindezt felelősségteljesen tesszük, elkerülve néhány olyan problémát és összeomlást, amelyet más légitársaságoknál tapasztaltunk. Hiszem, hogy jövő nyárig célba érünk. Időbe telik, mire az összes fontosabb járatunk újraindul, de úgy gondolom, hogy mi leszünk a világ legnagyobb légitársasága.

– folytatta.

Érdekes módon azt nem közölte, hogy mit ért a „világ legnagyobb légitársasága" alatt, azonban a légitársaságok méretét többféleképpen is lehet értékelni, hogy csak néhányat említsünk:

  • A flotta mérete
  • A vállalat által termelt bevétel
  • Kiszolgált útvonalak

Forrás: Travel Daily

A figyelmetekbe ajánljuk