2021 legdivatosabb stílustrendjei a lakásban

Az idei évben így varázsolhatod igazán divatossá az otthonod! A 2021-es stílustrendben visszaköszönnek a rusztikus darabok, a jól ismert skandináv stílus és az évek óta közkedvelt minimalizmus is.


Vintage

123rf / Aleksandrs Tihonovs

A vintage stílus az 1920 és 1975 közötti stílusok mindegyikét jelenti, és nem összekeverendő a retróval. A vintage nem csak a ruhák és az ékszerek terén, de a lakásdivatban is teret hódít. Lakásunkban helyezzünk el olyan bútorokat és dekorációt, melyek ugyan kopottas jelleget mutatnak, ennek ellenére rendkívül kellemes összhatást és jó hangulatot biztosítanak.

Új skandináv

123rf / Katarzyna Białasiewicz

A népszerű skandináv stílus. Talán ezt a designt azok is ismerik, akik nincsenek képben a lakberendezés világában, ugyanis ezt a stílust könnyen kialakíthatjuk otthonunkban. Jellemző rá a természetközelség, az egyszerűség és fenntarthatóság. Leginkább fehér fal és fehér, valamint fa bútorok találhatóak egy hagyományos skandináv lakásban. Élénk színeket nem igazán használ, ha mégis akkor a világoskék és szürkés árnyalatok, kis zöld, bézs, olykor icipici fekete.

Minimalista

123rf / Monika Mlynek

Egyszerű és letisztult: két szó, ami leginkább jellemzi ezt a modern stílust. A nappaliban nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a lakás központi helyiségében gyakran sok bútort halmozunk fel az évek során. Így ez a design komoly elszántságot és munkát igényel. A minimalizmus jegyében előfordulhat, hogy jó pár bútortól el kell búcsúznunk, hiszen minél kevesebb bútor, annál minimalistább. Kerüljük a nagy mennyiségű kiegészítő és dekorelem használatát is. Színe leginkább a fehér.

Modern rusztikus és industrial

123rf / skdesign

Ebben a trendben a rusztikus elemek letisztult formában jelennek meg, a stílus egyszerre vidéki és modern hatást kelt. Hagyományos trend, visszafogottsággal, luxussal és egy csipetnyi modernizmussal vegyítve. A felhasznált anyagok között leginkább a kő, a fa, a tégla, fém, kopott, festett fa elemek és természetes anyagok szerepelnek. A színek sok esetben inkább sötétebb árnyalatúak.

Cikkünk megjelenését a Cemix, valamint az Internorm támogatta.

A figyelmetekbe ajánljuk