2021-től átlátszó LED-képernyők érkezhetnek

Az LG Display olyan 55 hüvelykes átlátszó OLED TV-koncepciókat mutat be 2021-ben, ami helyet kaphat éttermekben, aluljárókban, de a hálószobákban is.


Az LG Display vállalata gyártja az LG, a Sony, valamint a Vizio televíziókban használt OLED paneleket világszerte. 2021-ben a CES keretén belül futurisztikusabb koncepciótechnológiáját is bemutatja.

A cég 2016-ban már bemutatott egy 18 hüvelykes feltekerhető OLED képernyőt, két évvel később pedig kiadott egy 65 hüvelykes verziót. Mivel a CES 2021-ben teljesen virtuális lesz, nem lesz alkalmunk személyesen körbejárni a standot, amelynél a Black Mirrort idéző átlátszó képernyőket bemutatják, de a vállalat online bemutatóterében megtekinthetjük őket.

Az új, átlátszó OLED képernyőket az LGD fejlesztette, a technológia 40 százalékos átlátszóságot biztosít, ez az eddig elért legnagyobb transzparencia. A jól áttekinthető kijelzők nem új keletűek - az LGD egy ideig reklámozta őket a kereskedelmi alkalmazásokban. Az év elején pedig a Xiaomi átlátszó, 55 hüvelykes tévét kezdett el árusítani Kínában, 7200 dollárért.

Forrás: Cnet

A figyelmetekbe ajánljuk