focilabda pályán

Végül csak sikerrel jártak az Európai Szuperliga csapatok, mert nekik fog kedvezni ez.


Úgy tűnik, bár az Európai Szuperliga nem járt sikerrel, mégis elértek valamit az alapító klubok vele. A csapatok ugyanis a jelenlegi szabályok értelmében nem költhetnek annyit, ami meghaladja a bevételeiket, így amikor a bevételek megcsappannak, akkor az a nyári átigazolásokat is érinti, bármennyire is legyen egy klub tulajdonosi köre gazdag. A Szuperliga növelte volna a bevételeiket, elszívva mások elől.

Kontextusban nézve az egész sokkal inkább egy jól irányzott fenyegetés volt, ami célt ért, az UEFA ugyanis sajtóértesülések szerint éppen a Pénzügyi Fair Play eltörlésén és lecserélésén, kvázi átalakításán dolgozik. Egybehangzó információk szerint ugyanis az új szabályozás nagyobb mozgásteret enged majd a kluboknak költekezések terén.

Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy ez olyan csapatoknak fog kedvezni, mint a Manchester City, amit az UEFA elmeszelt, de végül megúszta, vagy éppen a PSG, amit szintén vizsgált a szervezet. Ők vélhetően a mostaninál is többet költhetnek majd játékosokra. Egyelőre nem tudni, milyen lesz pontosan az új rendszer, de a probléma az aránytalansága volt a kisebb csapatok szempontjából. Remélhetőleg talán néhány kisebb szereplő is megerősödhet az eredményeként majd és kevésbé a nagyokat favorizálja.


A figyelmetekbe ajánljuk