Hiba miatt a Twitter tiltotta azokat, akik azt írták, hogy Memphis

Az amerikai városra valamiért automatikusan elkezdett letiltani fiókokat.


Sok furcsa hibát találtak már a felhasználók a Twitteren, de a legújabb az eddigi legviccesebb. Több ember ugyanis 12 órára le lett tiltva a szabályok megsértése miatt. Mint kiderül, a szabály azzal sértették meg a rendszer szerint, hogy a Memphis szót használták.

Figyelmeztető tiltásnál egyébként a felhasználó hozzáfér az idővonalához, szimplán nem tweetelhet, retweetelhet, vagy lájkolhat az oldalon vagy az appban. Gyakorlatilag csendes nézelődővé válik meghatározott időre. Ez az idő a kihágások gyakoriságával hosszabbodnak, míg a sokadik után az oldal végleg letílthat egy oldalt. Akinek pont ez volt az utolsó szalmaszál, az elég hülyén érezhette magát.

A Twitter viszonylag gyorsan javította a hibát, azt viszont nem árulta el, hogy mi okozta. Amíg ez megtörtént viszont, addig az emberek egymást próbálták viccből rávenni, hogy használják a szót. Például megkérdezték a követőiket, hogy melyik Tennessee állam második legnagyobb városa.

Az Olympique Lyon francia focicsapat, akinek holland sztárját Memphis Depay-nak hívják, viccelődött is, hogy a támadó az ő Voldemortjuk, akinek nem írhatják le a keresztnevét. Gyorsan vicc tárgyává vált az interneten az M-betűs szó, amit nem lehetett egy darabig használni.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk