Úgy tűnik ma már tényleg mindenre lehet licitálni. Most éppen egy Twitter-bejegyzés fut nagyot az interneten. Nem is akárkié: az alapító Jack Dorsey legelső posztját bocsátották árverésre, ami máris millióknál jár.


Maga a tweet 2006-ban íródott a szolgáltatás első napján, és rögtön utána az akkor még mikroblogként működő Twitter megkezdte a működését.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a mára már milliárdossá váló Dorsey mihez kezd majd a befolyt összeggel. Pénzügyi segítségre valószínűleg nem szorul.

BBC cikkéből kiderül, hogy a ritka árverésre máris jó néhány jelentkező akadt: egy Estavi nevű felhasználó, aki nem mellesleg a a Bridge Oracle első embere, 2,5 millió dollárt (nagyjából 770 millió forint) ajánlott az internet hőskorából származó ikonikus bejegyzésért.

Ráadásul közel sem innen indult az árverés: percekkel később, miután Dorsey meghirdette a bejegyzését, máris 88 ezer dollárnál, nagyjából 27 millió forintnál járt a számláló.

Valószínűleg sokakban felmerült, hogy mégis, hogy lehet birtokolni egy nyilvános bejegyzést.

A Twitter-vezér megoldása szerint az árverés győztese egy plakettet kap majd, amely igazolja, hogy a tweet hivatalos tulajdonosa – mindezt Dorsey aláírásával.
Related Articles Around the Web

Friss

Nyolcmilliárd forintot fizetne valaki Jeff Bezosnak, csak hadd menjen ő is az űrbe

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos még idén nyáron az űrbe megy. A dollármilliárdos testvérével és egy tehetős licitálóval osztja meg a kalandot.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Kiderült, mi okozza az északi fényt

Bár az északi fény a világ talán leglátványosabb természeti jelensége, kialakulásának okával eddig nem voltak teljesen tisztában a tudósok. Egy frissen közölt tanulmányban viszont úgy tűnik, sikerült leírni, hogy mitől alakulnak ki az északi égbolton megjelenő kék, zöld és lila hullámzások.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk