Vízalatt.

Végre sikerült levideózni, mi történik egy vízalatti földrengéskor

Elég nehéz elcsípni egy vízalatti földrengést, néhány búvárnak azonban sikerült rögzítenie ezt a nem mindennapi jelenséget.


A felszíni földrengésekkel kapcsolatos felvételekkel szabályosan tele van az internet, azonban kevesen tudják, hogy ugyanez a jelenség a víz alatt is rendszeresen megtörténik.

Mivel a különböző tengerek és óceánok mélyén meglehetősen kevés videót rögzítenek, ezért kis túlzással vadászni kell az ilyen típusú felvételekre.

Ez is érdekelhet: Kitartás és élni akarás − 7 csodával határos túléléstörténet, amitől leesik az állad

Nemrégiben a TikTokra feltöltöttek azonban egy olyan rövid klipet, amelyben egy tenger alatt kitörő földrengést, és annak hatását láthatjuk – írja a LADBible.

A platformra felkerült videón a búvárok épp egy kutatást végeznek, aztán egy hatalmas áramlat elkezdi őket egy irányba sodorni, aztán irányt változtatnak. Eközben a búvárok kétségbeesetten próbálnak megkapaszkodni valamiben.

A Stuff szerint a felvételeket az indonéziai Maluku szigeteket körüli Banda-tengeren rögzítették. A csatorna azt is állítja, hogy a földrengést 7,2-es erősségű szeizmikus eseményként regisztrálták.

Nagyszerű, most már a paranoia-listámra is felkerült, hogy földrengés közben az óceánban legyek

– írta az egyik felhasználó a videó alá.


A figyelmetekbe ajánljuk