Egy Rolex Submariner.

Luxus a mélyben – négy búváróra, ami garantáltan levesz a lábadról

A búvárórák mindig is különleges helyet foglaltak el az időmérők között. Az ilyesfajta szerkezetek közül több is legendássá avanzsálódott az évtizedek alatt, az alábbi cikkben pedig négy olyan ikonikus búvárórát mutatunk be, ami garantáltan levesz a lábadról.


4. Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver Chronograph

Ez az Audemars Piguet 42 mm széles tokkal rendelkezik, 300 méterig vízálló, és számos színben és kivitelben kapható. A belső forgó lünettát magában foglaló automata szerkezet lenyűgöző 60 órás járástartalékot tudhat a magáénak.

3. Rolex Sea Dweller Deepsea

A Rolex szóban forgó változata 1220 méterig vízálló. A 44 órás járástartalékkal, 44 mm-es szélességgel és vaskos megjelenéssel rendelkező szerkezet héliumszelepe lehetővé teszi a gáz távozását, amikor a búvár dekompressziót hajt végre a merülés után.

Az óra leglenyűgözőbb tulajdonsága valószínűleg a D-Blue számlap, amely fokozatosan változik kékről feketére, amikor az a víz alatt van.

2. Omega Seamaster 300 Master Co-Axial

Az Omega Seamaster Coaxial az egyik legjobb időmérő, ami valaha létezett. A szerkezet lenyűgöző high-tech óraművel és 60 órás járástartalékkal rendelkezik. A Co-axial funkció az automata óraműben egyfajta „csuklós mozgást” kínál, ami a súrlódás csökkentésével javítja a hosszú élettartamot.

További csodálatos specifikációk közé tartozik a csavaros korona, a mágneses mezőkkel szembeni ellenállás, a 300 méteres vízállóság, az összes elem megvilágítása, valamint a könnyű, de strapabíró titán tok, amelyhez egy hozzáillő szíj is tartozik.

1. Rolex Submariner

Ez messze a valaha létezett legnépszerűbb búváróra, amely a hírnevét Sean Connery-nek és a James Bond-franchise-nak köszönheti. Connery az 1960-as évek elején viselte ennek az órának a legelső változatát.

A lünetták cerachromból készülnek, az időmérőt pedig egy 3235-ös kaliberű automata mechanikus Rolex-óramű hajtja, amely 70 órás járástartalékkal rendelkezik. A 300 méteres vízállóság és a szabadalmaztatott Chronergy csuklógátló a legkedveltebb jellemzők közé tartoznak, amelyek a világ egyik legkeresettebb órájává tették a Rolex Submarinert.


Forrás: Luxatic

A figyelmetekbe ajánljuk