uránusz

Vezető tudósok arra kérik a NASA-t, hogy kezdjék el vizsgálni az Uránuszt

Az Egyesült Államok kollektív tudományos nemzeti akadémiája évtizedenként közzétett felmérése feltárja a világ vezető bolygókutatóinak és asztrobiológusainak kutatási kívánságlistáját. Ezúttal az Uránusz volt a legnépszerűbb.


A National Academies Press által kiadott Origins, Worlds, and Life című felmérés rengeteg izgalmas dolgokat tartalmaz, többek között azt, hogy a tudósok a Mars kőzetének megszerzését első számú prioritásnak tekintik, és hogy a Szaturnusz Enceladus holdját is meg akarják vizsgálni élet után kutatva. Ám az Uránusz-szonda az, ami igazán lázba hozta a szakembereket.

Itt az ideje, hogy szondát küldjünk az Uránuszra! Igen, nevessetek csak rajta, de egy küldetés az Uránuszra a bolygótudományi közösség által a következő évtizedben a legfontosabbnak tartott programnak számít.

– tweetelte a The Verge munkatársa, Loren Grush.

Valóban, az Uránusz felderítése az egyik legfontosabb dolog a tudósok kívánságlistáján, mert senki sem járt még ott, kivéve 1986-ban, amikor NASA Voyager 2 űrszondája mintegy 80 ezer kilométeres távolságban elhaladt az óriásbolygó mellett.

Ez a küldetés rendkívül innovatív lenne, hiszen olyan keveset tudunk ezekről a rendszerekről. Ezért szinte biztos, hogy rengeteg meglepetés fog érni minket, ha egyszer odaérünk.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk