torokfájós nő

4 házi praktika a kínzó torokfájás ellen

Még ha a torokfájás nem is elég súlyos ahhoz, hogy orvoshoz fordulj, kellemetlen és megakadályozhat a nyugodt alvásban. Viszont a fájdalom és az irritáció csillapítására ezek az otthoni gyógymódok tökéletesek lehetnek ahhoz, hogy felvedd a küzdelmet a kínzó torokfájással.

 Szódabikarbóna gargalizálás

Bár a sós vízzel való gargalizálás elterjedtebb, a szódabikarbóna-sós víz keverékével való gargalizálás is segíthet a torokfájás enyhítésében. Elpusztíthatja a baktériumokat és megakadályozhatja a gombák szaporodását. Naponta háromszor vagy négyszer érdemes használni, utána pedig sima vízzel érdemes kiöblíteni a szájüreget.

  • 1 csésze meleg víz
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/8 teáskanál só

Kamilla tea

A természetesen nyugtató hatású kamillateát régóta használják gyógyászati célokra, többek között torokfájás kezelésére. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns és összehúzó tulajdonságokkal rendelkezik. Fogyasztása serkentheti az immunrendszert is, hogy segítsen a szervezetnek leküzdeni a torokfájást kiváltó fertőzést.

Görögszéna

A görögszéna számos formában kapható. Ehetsz görögszénamagot, kenheted a bőrödre a görögszéna olajat, vagy ihatsz görögszéna teát. A görögszéna tea a torokfájás remek ellenszere.

Egy 2018-as szakirodalmi áttekintés bizonyítja a görögszéna gyógyító erejét, a torokfájás mellett számos esetben nyújt segítséget.

  • Enyhíti a fájdalmat, például a menstruációs görcsöket,
  • elpusztítja az irritációt vagy gyulladást okozó baktériumokat,
  • hatékony gombaölőszerként szolgál,
  • elősegíti a szoptatást.

 Mályvacukor gyökér

A mályvacukor gyökér, egyfajta gyógynövény, amely egy nyálkaszerű anyagot tartalmaz, ami bevonja és megnyugtatja a begyulladt torkot. A mályvacukor gyökér hatékony lehet a légutak irritációjánál, amelyhez torokfájás is tartozhat. A mályvacukor gyökér kapható gyógyteaként, tinktúraként, szárítva és kapszula formájában is.

A figyelmetekbe ajánljuk