kánikula fejét takaró nő az utcán

Ezzel a 4 módszerrel könnyedén le tudod csökkenteni saját testhődet a kánikulában

A 2022-es nyár nem fogta vissza magát, már májusban ránk rúgta az ajtót, azóta pedig megállás nélkül kúszik feljebb a hőmérők higanyszála. A kánikulában rendkívül fontos, hogy hidratáltak maradjunk, ezek a praktikák pedig könnyen segíthetnek!


​Hideg lábfürdő

Ezt nem kell túlmagyarázni. A lábak hideg vízbe helyezése lehűti a testet, közben pedig nyugodtan hátradőlhetünk és lazíthatunk. Hideg viz és jégkocka egy lavorba, majd áztatás körülbelül 20 percig.

Borsmenta

A borsmenta magas mentoltartalmának köszönhetően rendkívül hűsítő. Készíthetünk akár forró vagy jeges borsmentateát, amit akár egész nap iszogathatunk. Habár a forró tea nem a legkívánatosabb dolog a nyári hőségben, a meleg ital fogyasztása segíthet abban, hogy jobban izzadjunk, ezzel lehűtve a szervezetünket.

Testpermet

A boltok polcain már végtelen számban megtalálhatóak különböző testpermetek. Általában a nagy melegben senki nem vágyik a nehéz, szagos illatszerekkel, ezért érdemes valamilyen frissítő, könnyed illatot választani, ami ráadásul megfelelően hidratálja a kiszáradt bőrünket is. Ha semmiképp nem akarunk aromás fajtát választani, tökéletes megoldás a sima, jéghideg víz is, amivel ugyanúgy megmenthetjük magunkat a teljes hőguta érzésétől.

​Kókuszvíz

A kókuszvíz fogyasztása nagyszerű módja lehet a test felfrissítésének. A benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és elektrolitok hatékonyan rehidratálnak,ha a testünket hőstressz éri.

A figyelmetekbe ajánljuk