green and black trees under blue sky

A Pentagon UFO-nyomozója szerint egy űrlény leskelődött utána

A Pentagon UFO-kkal kapcsolatos vizsgálatai kezdenek jobban X-Aktáknak hangzani, mint azt bárki is gondolta volna.


A Military.com új riportja, amely több, e vizsgálatokban részt vevő egykori tisztviselővel készített interjúkon alapul, rávilágít arra, hogy a hadseregnek az azonosítatlan légi jelenségek (UAP, ami az UFO-k átkeresztelt elnevezése) iránti érdeklődése mennyire túlzó lehet. Bár az évek során már korábban is szivárogtak ki részletek a hadsereg kétes érdeklődéséről az állítólagos túlvilági jelenségek iránt, az új állítások némelyike annyira elrugaszkodott, hogy felveti a kérdést, hogy pontosan mire is költik a hatalmas katonai költségvetést.

Vegyük például a jelentésben szereplő utalásokat a Nimitz incidensre, amely egyfajta érintkezési pont a hadsereg közelmúltbeli UAP feloldásokban. 2004-ben a USS Nimitz nukleáris repülőgép-hordozóról felszálló haditengerészeti vadászgép pilótái találkoztak és rögzítettek egy furcsa tárgyat, amely hosszúkás alakja miatt Tic-Tac néven vált ismertté. Ugyanakkor eddig nem volt nyilvános, hogy a titkos Pentagon program megbízott egy haditengerészt, hogy vizsgálja ki a Nimitz incidenst.

Ahogy az sem, hogy miután a haditengerész hazament Virginiába, felesége és tizenéves gyermekei azt állítják, hogy két alkalommal is szemtanúi voltak egy farkasszerű lénynek, amely két hátsó lábon járt, és a házukba kukucskált. A legvalószínűbb magyarázat az, hogy a nyomozó szegény családja csak képzelte az egészet, vagy összetévesztett valami helyi vadállatot egy túlvilági látogatóval.

De az a tény, hogy a Pentagon most már ilyen színes állítások kivizsgálásával foglalkozik, és hogy egykori hivatalnokok tesznek vallomásokat róla, az finoman szólva is túlzásnak tűnik. Az azóta nyugdíjba vonult James Lacatski, a Védelmi Hírszerző Ügynökség tisztviselője az interjúban elmondta, hogy a hadsereg azután kezdte komolyabban venni az UFO-kat, hogy aggódni kezdett amiatt, hogy azok nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek.

(Forrás: Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk