3 jel, hogy a párunk fél az elhagyástól

Vannak bizonyos jelek, amik arra utalhatnak, hogy a párunk fél az elhagyástól. Ezek a jelek pedig sokkal egyértelműbbek, mint azt gondolnánk.


Nehezen bízik meg másokban


Sok esetben azok, akik gyermekkorukban elhagyatottak voltak, érzelmi falakat építenek maguk köré, hogy távol tartsák az embereket maguktól. Azt tanulták, hogy a sebezhetőség elhagyatottsághoz vezethet. A távolságtartás és a másoktól való eltávolodás egyfajta önvédelmi reakció a részükről.

Ez is érdekelhet:Íme, néhány mítosz, mely a párkapcsolatot övezi

 Gyors kötődést alakít ki


Ez azt jelenti, hogy érezhetően túl hamar, túl gyorsan rengeteg intim információt árul el magáról. Ezt pedig annak reményében teszik, hogy így a másik fél is ragaszkodni fog hozzájuk. A kapcsolat gyorsabbá válik és kevesebb eséllyel maradnak egyedül. E viselkedésminta hátterében gyakran egy olyan mély seb áll, amikor a gyermeket elsődleges gondozói a gyermekkorában érvénytelenítették, ami olyan sebeket hagyott bennük, amelyek miatt úgy érzik, nem hallgatják meg őket.

 Felesleges vitákat generál


Bár ez ellentmondásosan hangozhat, de a felesleges vitákat azért generálják, hogy véget érjen a kapcsolat. Ezt azért teszik, mert alapból is félnek az elhagyatottságtól, így abban bíznak, hogy ha amúgy is bekövetkezne a szakítás, akkor inkább ők tegyék azt meg. Illetve egy nagy adag bizonytalanság és önbizalomhiány is szerepet játszhat.

A figyelmetekbe ajánljuk