ijesztő hal

Bizarr tengeri lényekre bukkantak az óceán mélyén

Káprázatosan furcsa mélytengeri élőlények tárházát fedezték fel Ausztrália nyugati partjainál, ahol a tudósok most először térképezték fel az ottani tengerfenéket.


Nagyon izgatottan várjuk, hogy új fajokat fedezzünk fel, amik eddig rejtve maradtak a hullámok alatt ebben a feltáratlan régióban

– mondta Tim O'Hara, a Museums Victoria vezető kurátora a felfedezésekről szóló nyilatkozatában.

Miután a tudósok közel 60 méter mélységtől nagyjából 5000 méter mélységig tartó mélytengeri vonóhálós kutatást végeztek, ezzel pedig sikerült rengeteg tengeri élőlényt felfedezniük, amelyek közül számos újdonságnak bizonyul majd a tudomány számára.

Be is mutattak néhány kiemelkedő felfedezést. Egy félelmetes, átlátszó állat, amely a kutatók szerint egyfajta pézsma angolna, vagyis egy kísérteties víz alatti kocsonyaszörny.

Nagyon laza, petyhüdt, zselés bőrük van, és hihetetlenül ritkák

– magyarázta Dianne Bray, a Museums Victoria vezető gyűjteményvezetője.

A következő egy furcsán húsos denevérhal, ami egy kicsit úgy néz ki, mint egy darab nyers csirke. A kutatók találkoztak fantasztikus háromlábú halakkal is, amelyek gólyalábszerű uszonyokon járnak az óceán fenekén, valamint a csontosfülű szamárhal nevű, szintén ritka mélytengeri pézsmaangolna-fajjal.

Az utazás kutatási eredményei felbecsülhetetlenül fontosak lesznek Ausztrália mélytengeri környezetének megértéséhez, és az ember által rájuk gyakorolt hatásához

– mondta a Museums Victoria vezérigazgatója a közleményben.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk