A Nemzetközi Űrállomás

Egy növényekkel teli üvegházat akarnak létrehozni a Nemzetközi Űrállomáson

A Redwire Corporation nevű magán űrvállalat bejelentette, hogy „minden idők első kereskedelmi tulajdonban lévő űrbéli üvegházát” akarja létrehozni a Nemzetközi Űrállomáson.


A Redwire azt reméli, hogy a létesítményt legkorábban 2023 tavaszán telepítheti a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). A startup szerződést kötött a Center for the Advancement of Science in Space nevű szervezettel, amely az ISS fedélzetén működő amerikai laboratóriumokat irányítja.

Az üvegház a mikrogravitációs környezetben történő tápláléktermesztés tesztelésére szolgál, ami rendkívül fontos lesz, amint az emberek hosszabb utakra indulnak a mélyűrbe.

A magasztos ígéretek ellenére még csak képeket sem láttunk a Redwire üvegházáról, ami azt jelenti, hogy az ambiciózus projektnek még sokat kell bizonyítania.

A vállalat azt állítja, hogy „több évtizedes repülési örökségre és világszínvonalú technológiák innovációjára" épít.

A Redwire 2018 óta irányítja a NASA Advanced Plant Habitat nevű, az ISS fedélzetén található kis méretű, teljesen automatizált növekedési kamra növényvizsgálatait is.

A Redwire-üvegház bővíti a tudományos felfedezések lehetőségeit a földi növénytermesztés javítása érdekében, és lehetővé teszi a világűrben történő növénytermesztés kritikus kutatását, ami a jövőbeni hosszú távú emberes űrrepülések javát szolgálja. A teljes értékű növények termesztése az űrben kritikus fontosságú lesz a jövőbeli űrkutatási küldetések szempontjából, mivel a növények élelmet, oxigént és vízvisszanyerést biztosítanak

– mondta Dave Reed, a Redwire üvegház projektvezetője egy nyilatkozatban.

A vállalat azt is reméli, hogy segíthet a NASA-nak a Holdra és azon túlra irányuló Artemis-küldetéseiben.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk