iss, nemzetközi űrállomás

Pizzát vacsoráztak a Nemzetközi Űrállomás tagjai

A Földön teljesen hétköznapi, hogy az emberek pizzát esznek, azonban a NASA az elmúlt pár napban megosztott pár képet, amelyen űrhajósok kóstolnak pizzát a Nemzetközi Űrállomáson.


A NASA mindig lenyűgözi az embereket, és ez a legújabb posztjaikkal sincs másképp, amelyeken az űrhajósok pizzaestet tartanak a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén.

Bár a legénység tagjai körülbelül 402 km magasságban keringenek felettünk, ez megmutatja, hogy sosem lehetünk túl messze néhány kedvenc földi szokásunktól – például a pizza evéstől

– olvasható a bejegyzésben.

Az ISS legénységének tagjai közülDenis Matveev, Oleg Artyemjev, Szergej Korszakov, Kjell Lindgren, valamint Samantha Cristoforetti látható a fotón. Illetve egy másik képen Bob Hines, aki egyedül mosolyogva pózol személyre szabott pizzájával. A harmadik felvételen pedig Jessica Watkins, a NASA űrhajósnőjét láthatjuk, amint mosolyogva állítja össze a pizza feltétjét a mikrogravitációban.

A NASA közölte, hogy az ételek a NASA Johnson Űrközpont Space Food Systems laboratóriumából származnak, és az asztronauták több mint 200 menü közül választhatnak.

A figyelmetekbe ajánljuk