A Mars.

Úgy tűnik, hogy a Mars felszínén lévő „ajtóról" készült fotót csak azért vágták ki, hogy sokkal menőbbnek tűnjön, mint amilyen valójában.


A hétvégén a NASA Curiosity marsjárójának fotója vírusszerűen terjedt el, ami egy olyan jelenséget ábrázolt, amely egy téglalap alakú ajtónak tűnt, amit a vörös bolygó Mount Sharp hegyébe vágtak.

Bár Ashwin Vasavada, a Mars Science Laboratory projekt tudósa biztosította a Gizmodót, hogy ez nem más, mint egy természetes módon kialakult sziklaalakzat az ősi homokkőben, nagyon úgy tűnik, hogy ez a magyarázat néhány embert nem igazán győzött meg.

Mióta az „ajtóról" készült fotó elterjedt, egy Mick West nevű hivatásos leleplező közzétette a Mount Sharpról a Curiosity által készített kinagyított fotókat, és nem meglepő módon ebből a perspektívából egyáltalán nem hasonlít a szóban forgó formára.

Az elmúlt hónapokban nem ez az első eset, hogy egy űrfotó félrevezette a közvéleményt. Például a kínai űrprogram által beharangozott holdi kocka valójában csak egy egyszerű szikla volt.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk