grey and white short coat small dog running on brown field during daytime

A legtöbbször a kutya viselkedése és személyisége teljes mértékben a neveltetésétől függ. Vannak azonban olyan kutyafajták, amelyek az emberekkel és más kutyákkal való erőszakos interakcióik miatt rossz hírnévre tettek szert.


Bár a szakértők azt állítják, hogy a megfelelő háziasítás és kiképzés ki tudja vasalni az agresszív kutyák természetéből a görcsöket, nem biztos, hogy mindenki feltétlenül vállalná ezt a rengeteg türelmet igénylő feladatot. Bár minden kutya nagyszerű társ, ezek a kutyafajták egy kis extra figyelmet és kiképzést igényelnek. Szóval ha azt megspórolnál, ne ilyeneket fogadj örökbe.

Pitbull

selective focus photography of brown and white American pit bull terrier

Unsplash/Yohan Cho

A világ számos országában betiltották a pitbullokat, amelyek a világ egyik legveszélyesebb kutyafajtái közé tartoznak. Az agresszív kitörések megelőzése érdekében számos kiterjedt és kiképzési gyakorlaton kell átesniük. Egy 1991-ben kiadott tanulmány szerint a pitbullok által gyermekek ellen elkövetett támadások 94%-a nem volt provokált.

Rottweiler

black and tan rottweiler puppy

Unsplash/Alan Meraz

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) adatai szerint 1993 és 1996 között az Egyesült Államokban a kutyaharapások által okozott halálesetek felét rottweilerek okozták. Ez az adat sokat elmond a fajta agresszív természetéről. Hihetetlenül erős, egy rottweiler harapása akár 1460 newtonméteres is lehet.

Németjuhász

German Shepard in the snow

Unsplash/Cian Leach

Számos tanulmány bizonyította, hogy a német juhászkutyák hajlamosak megtámadni a kisebb kutyákat. És amikor támadnak, akkor olyan harapással támadnak, amelynek ereje több mint 1060 newton. A német juhászkutyákat nem véletlenül használják rendszeresen rendőrkutyaként.

Dobermann Pinscher

short-coated black dog

Unsplash/Laith Abushaar

A dobermannoknak az a hírük, hogy teljesen ártalmatlanok a gazdáikkal szemben. Ugyanez azonban nem mondható el az idegenekkel szembeni viselkedésükről. Bár a dobermannokat kevésbé tartják veszélyesnek, méretük és erejük még mindig elegendő ahhoz, hogy pusztítást végezzenek. Az utolsó bejelentett haláleset, amelyet egy dobermann okozott az Egyesült Államokban, 2011-ben történt, amikor egy dobermann megölte a gazdáját, egy idős nőt.

Bullmastiff

brown and black short coated dog sitting on gray concrete floor

Unsplash/CRYSTALWEED cannabis

Természetes, hogy a bullmasztiff nagy termete megfélemlíti az embert. Elvégre akár a 130 kilót is elérhetik. Ezért elengedhetetlen, hogy jól kiképezzük a bullmasztyffot, hogy engedelmeskedjen. Ezt a fajtát temperamentumos viselkedése miatt általában házőrző kutyaként alkalmazzák.

(Forrás: TopGentlemen)


A figyelmetekbe ajánljuk