aerial view of people walking on raod

Ez nem minden, bár jelenleg nagyon picivel több férfi van a Földön, mint nő, ez hamarosan változni fog a becslések szerint.


Az ENSZ becslései szerint a világ népessége már november közepén elérheti a nyolcmilliárdos határt, és 2023-ban India felváltja Kínát a világ legnépesebb országaként - ez jelentős mérföldkő az emberiség történetében és jövőjében.

A Világnépesedési kilátások címet viselő jelentés Kína elöregedő népességére nézve is komor következményekkel jár. A szigorú gyermekvállalási politika által gátolt, a jelek szerint célját túllépő népesség hamarosan csökkenni kezdhet, és mélyreható demográfiai kihívások elé állíthatja a felemelkedő világhatalmat.

Az ENSZ előrejelzése szerint a világ népessége 2030-ban eléri a 8,5 milliárdot, 2050-ben pedig a 9,7 milliárdot, és végül körülbelül 60 év múlva éri el a 10,4 milliárd körüli csúcsot. Ennek a növekedésnek több mint a felét mindössze nyolc ország, köztük a Kongói Demokratikus Köztársaság, Egyiptom, Etiópia, India, Nigéria, Pakisztán, a Fülöp-szigetek, Tanzánia és a Kongói Demokratikus Köztársaság adja majd.

A szubszaharai Afrika 2050-ig a globális népességnövekedés több mint felét adja majd. A jelentés szerint 2050-re ugyanannyi nő lesz a világon, mint férfi. 2022-ben a világ népességének 50,3 százaléka férfi volt.

Az ENSZ szerint 2020-ban, a globális világjárvány első évében a globális növekedési ráta 1950 óta először csökkent évi egy százalék alá. És ez csak egy jele annak, hogy mi vár még ránk.

Az előrejelzések szerint 2022 és 2050 között 61 ország népessége fog csökkenni. Az előrejelzések szerint 2050-ig az Egyesült Államok marad a harmadik legnépesebb ország, amelyet Nigéria, Pakisztán és Indonézia követ.

(Forrás: Futurism)


A figyelmetekbe ajánljuk