ivás

Valószínűleg erre álmodban sem gondolnál.


Napi egy pohár zsírmentes tej fogyasztása megduplázhatja a fogyásunkat. Az emberek néha azért kerülik a tejtermékeket, mert azt hiszik, hogy hizlalnak, valójában pedig ennek az ellenkezője is beigazolódhat – írja a Psyblog a kutatások alapján.

A tej D-vitamint és kalciumot is tartalmaz, mindkettő összefüggésbe hozható a fogyással. Az emberek körülbelül 50 százalékának van D-vitamin-hiánya, és az elhízott emberek körülbelül 50 százalékának kalciumhiánya. Az alacsony kalciumszint arra késztetheti az agyat, hogy növelje a táplálékbevitelt, hogy több ilyen ásványi anyaghoz jusson.

Ez a tanulmány pedig a súlyemelés utáni tejfogyasztás hatásait vizsgálta. Húsz nő végzett ellenállásos edzést, majd vagy cukros sportitalt, vagy egy korsó zsírmentes tejet ittak.

Stu Phillips professzor, a tanulmány társszerzője elmondta:

Az ellenállásos edzés nem tipikusan a nők által választott testmozgás. Pedig egészségügyi előnyei rendkívül kecsegtetőek: olyan módon fokozza az erőt, a csontok, az izomzat és az anyagcsere egészségét, ahogyan más típusú testmozgás nem képes A tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a tej növelte az izomtömeget és csökkentette a zsírtömeget.

Egy korábbi tanulmány pedig kimutatta a tej ugyanezt a pozitív hatást a férfiak izmaira és testzsírjára.

Arra számítottunk, hogy az izomtömeg növekedése nagyobb lesz, de a zsírveszteség mértéke meglepett minket. Még mindig nem vagyunk biztosak benne, hogy mi okozza ezt, de most ezt vizsgáljuk. Lehet, hogy a kalcium, a jó minőségű fehérje és a D-vitamin kombinációja lehet a kulcs, ezek a tápanyagok mind benne vannak a tejben.

– mondta a professzor.

A tejet ivó nők alig híztak, mert a zsírveszteséggel ellensúlyozták a sovány izomtömegük növekedését. Az adatok azt mutatják, hogy az olyan egyszerű dolgok, mint a rendszeres súlyzós edzés és a tejfogyasztás jelentősen javítják a nők testösszetételét és egészségét.

A figyelmetekbe ajánljuk