Mi az a zöld csodaszer, amitől hibátlan bőrünk és lapos hasunk lesz?

Mi az a zöld csodaszer, amitől hibátlan bőrünk és lapos hasunk lesz?

Valóban segíthet?Talán nem meglepő, de a legújabb szépségápolási trendet is a TikTok tette népszerűvé. Arról már beszámoltunk, hogy a TikTok tagadhatatlanul az egyik leginfluálóbb hatással rendelkező platfrom, ami valóban óriási befolyással bír a tinikre, legyen szó bármiről. Olvasás, zene, öltözködés, életmód.

Mivel rengeteg lány használja az alkalmazást, természetesen nem maradhatnak el a csajos tippek sem. Sminkek és szépségápolási praktikák. Az elmúlt hetekben pedig egyre többen kezdték észrevenni, hogy fiatal lányok valami zöld trutyit isznak és esküsznek arra, hogy ez a világ legjobb dolga. Idd te is!

De mégis mit? Klorofillt!

A klorofill nem egy vitamin, ennek ellenére nagyon fontos része az egészséges táplálkozásnak. A klorofillben nagyon sok oxigén található, ami kedvez a jó baktériumok számára. Lehet rémlik biológia óráról mi is pontosan: a klorofill a zöld növényeknek azon anyaga, amely a napsugárzás energiáját elnyeli, és közvetíti a növényi sejtben végbemenő szintetikus folyamatoknak.

Na, de térjünk vissza a trendhez!

A TikTok wellness oldalán a folyékony klorofill a legújabb rögeszme. A #chlorophyll hashtag az alkalmazáson több mint 97 millió megtekintéssel rendelkezik, és a felhasználók azt állítják, hogy a zöld ital kitisztította a bőrüket, csökkentette a puffadást és segített nekik fogyni. De vajon mennyire igazak ezek az állítások?

„Az olyan étrend-kiegészítők, mint a klorofillcseppek és a folyékony klorofill nem tartalmaznak teljes egészében klorofillt. Ezek a löttyök klorofillinnel készülnek, ami a klorofill félszintetikus, vízben oldódó változata, amelyet nátrium és réz kombinálásával hoztak létre, annak érdekében,hogy könnyebben felszívódjon az emberi szervezetben"

magyarázta Dr. Noelle Reid, táplálkozási szakértő.

Célszerű kisebb adaggal kezdeni, és csak akkor szabad növelni a mennyiséget, ha jól tűri a testünk. A klorofillin ugyanis hasmenést és a vizelet/széklet elszíneződését okozhatja. Így, mint minden étrend-kiegészítő esetében, a kezelés megkezdése előtt érdemes konzultálni az orvosunkkal.

De milyen jó hatásai vannak?

A klorofill tele van antioxidánsokkal, amelyek terápiás módon hatnak a szervezetre. Az antioxidánsok gyulladásgátlóként működnek a szervezeten belül, és erősítik az immunrendszert.

Segít eltávolítani a szervezetben felgyűlt káros anyagokat és enyhíti az emésztőszervi, illetve húgyúti problémákat is. Elősegíti a sejtek regenerálódását, ennek segítségével támogatja a sebek, a fekélyek és különféle sérülések gyors gyógyulását. A sérült bőr regenerálódásában is segíthet. A klorofill csökkenti a vér koleszterinszintjét. A vér oxigénmegkötő képességére is pozitív hatással van, emellett a vérképzést és a kalcium kövek lebomlását is segíti.A klorofill fogyasztása (esetleg helyi alkalmazása) segíthet még a pattanások, az akne és a nagy pórusok ellen is.


(nbcenews)

A figyelmetekbe ajánljuk