vitaminok

Létezik egy vitamin, ami nagyban elősegíti a fogyást

A kutatás részvevői fogyókúra vagy egyéb életmódbeli változtatások nélkül fogytak, úgy hogy csupán ezt a vitamint szedték.


A D-vitamin-kiegészítő szedését a tanulmányok többször is összefüggésbe hozták a fogyással. A tanulmány során pedig kiderült, hogy azok, akik rendszeresen szedik, fogynak fogyókúra vagy egyéb drasztikusabb életmódbeli változtatás nélkül is. A fogyókúra és a testmozgás beépítése a hétköznapokba mindenezek mellett pedig még jobban fokozhatja a súlycsökkenést – számolt be róla a PsyBlog.

Unsplash

Az új vizsgálatban 50 túlsúlyos nő vett részt. A csapat fele, tehát 25 hölgy hat héten keresztül napi közel 10 ezer NE-nek megfelelő D-vitamin adagot kapott, a másik fele pedig placebót.

Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a D-vitamin-hiány gyakoribb az elhízott emberek körében, és fordított összefüggés volt a D-vitamin, a testtömegindex és a testsúly között.

– írják a kutatás szerzői.

A szakértők megmérték a nők testsúlyát, derék- és csípőkörfogatát, koleszterinszintjét és más biológiai markereket a táplálékkiegészítés előtt és után. Az eredmények pedig azt mutatták, hogy a D-vitamint szedők 3,5 kilót fogytak a hat hetes kísérlet során.

A 20-40 év közötti elhízott és túlsúlyos nőkön végzett kettős klinikai vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a D-vitamin 50 ezer NE/év dózissal történő kiegészítése 6 héten keresztül szignifikánsan csökkentette az átlagos BMI-t [testtömegindex], a testsúlyt, másrészt növelte a D-vitamin-szintet a kontrollcsoporttal ellentétben.

– magyarázták a kutatók az eredményeket.

A figyelmetekbe ajánljuk