orosz ukrán zászló

A Facebook egy speciális csapattal állt bele a háborúba

Nem az első eset, hogy a cég reagál egy nemzetközi konfliktusra.


A Facebook anyavállalata, a Meta Platforms egy speciális munkacsoportot hozott létre, amelynek feladata, hogy folyamatosan vizsgálja az orosz-ukrán háborúhoz köthető tartalmakat – írja a Haszon.

Az ukrajnai helyzet lesújtó. Létrehoztunk egy speciális műveleti központot, amelyben szakértők és anyanyelvi ismeretekkel rendelkező emberek dolgoznak, hogy valós időben reagáljanak a gyűlöletbeszédre, és eltávolítsák az erőszakra uszító vagy a szabályainkat más módon megszegő tartalmakat. Átfogó lépéseket teszünk a hamis információk terjedése ellen, valamint az államilag ellenőrzött médiából származó tartalmak és a tényellenőrök által hamisnak minősített tartalmak felcímkézése érdekében. Kiberbiztonsági csapataink szorosan figyelemmel kísérik a platformunkkal való visszaélésre irányuló összehangolt kísérleteket.

– részletezte a vállalat válságintézkedéseit Nick Clegg, a cég globális ügyekért felelős elnöke.

A Meta egy olyan funkciót is bevezetett az ukrán felhasználók számára, amely segítségével zárolhatják fiókjaikat, illetve extra védelemmel vértezhetik fel profiljaikat. A cég még nem árulta el, hányan dolgoznak a speciális egységben. De azt tudni lehet, hogy nem ez az első eset, hogy a Meta speciális egységekkel reagál egy nemzetközi konfliktusra. 2021 augusztusában például szakértői csapatokkal figyelte a tálibokkal kapcsolatos tartalmakat, miután a csoport átvette a hatalmat Afganisztánban.


A figyelmetekbe ajánljuk