A La Silla Obszervatórium
Getty Images

A La Silla Obszervatórium

Furcsa körülmények között találták meg Chilében az eltűnt csillagászt

A chilei rendőrség megtalálta a szeptemberben eltűnt Thomas Marsh brit csillagász holttestét.


Marsh, a Warwicki Egyetem 60 éves professzora a chilei Coquimbóban, az Atacama-sivatag mellett található La Silla Obszervatóriumban dolgozott. A keresést – amely nem sokkal Marsh szeptember közepén történt eltűnése után kezdődött – azután terjesztették ki, hogy a férfi ruháit és mobiltelefonját megtalálták a közelben. Mintegy 55 nappal az első eltűnése után a hatóságok rábukkantak Marsh deréktól felfelé levetkőztetett holttestére az obszervatórium közelében – írja az El Pais.

A Carabineros multidiszciplináris csapatának intenzív keresése után a Gope (egy speciális egység) megtalálta a szeptember 16. óta eltűnt csillagász élettelen testét. Sajnálattal adjuk közre ezt a szomorú hírt, és részvétünket fejezzük ki családjának és barátainak

– írta a rendőrség egy tweetben.

Ez is érdekelhet: 5 híres ember, aki nyomtalanul eltűnt

Egyelőre nem közölték a halál okát, és továbbra sem világos, mi történt a férfival. A nyomozás egyik fő elmélete szerint Marsh egyszerűen csak kirándulni indult, és eltévedt.

A brit csillagász eredetileg négy napra látogatott el a La Silla obszervatóriumba, amelyet az Európai Űrkutatási Obszervatórium üzemeltet, és amely a fejlett New Technology Telescope otthona. Egyik kollégája szerint Marsh „nagyon jól ismerte a terepet". Valójában a szakember már korábban is dolgozott és tanított ott.

Egy brit diák, aki Marsh-szal utazott az obszervatóriumba, a rejtély egyik koronatanúja lett. A rendőrségnek adott vallomása szerint Marsh az eltűnése előtti napon azt mondta a diáknak, hogy „valami szuper furcsa", és szidta őt az elkötelezettsége hiánya miatt.

Chris Ennew, a Warwicki Egyetem rektora közleményében azt mondta, hogy Marsh holttestének megtalálása „mélyen megrendítő hír Tom családja számára".

Remélhetőleg a nyomozók pontosan meg tudják majd állapítani, mi történt, hogy Marsh családja és barátai lezárhassák az ügyet.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk