A globális felmelegedésének köszönhetően a nyári forróság talán évről évre egyre kínzóbb, ilyenkor pedig sokan nem is vágynak semmi másra, mint némi jéghideg frissítőre.
Nos, a magyarul talán viccesen hangzó "popsicle" (tej nélküli, magas gyümölcstartalmú) jégkrém a borok, párlatok és a nyári gyümölcsök rajongói között minden bizonnyal lelkes fogadtatásra talál.
Néhány ökölszabály
Cseresznyés popsicle
Fotó: Unsplash/Lindsay Moe
Alább hozunk néhány receptet is, de popsicle készítésnél alapvetően engedd szabadon a fantáziád és mindig tartsd észben a következőket:
- turmixold össze a hozzávalókat
- töltsd jégkrémformába
- fagyaszd le
- élvezd
- 5-10%-os alkoholtartalomra törekszünk, így az alkohol/nem alkohol aránya legyen 1:5
- cukor, citromsav csökkenti a fagyáspontot
- az alkoholos házi jégkrém gyorsabban olvad, mint a bolti. Tulajdonképpen minél magasabb az alkoholtartalma, annál gyorsabban
Bodzás popsicle
Citrom, bodza, uborka
Fotó: Unsplash/Deepika Katyal
- 1 rész uborkás vodka
- 1 rész bodzaszörp
- 1 rész citromlé
- 4 rész almalé
Margaritás popsicle
Koktél új külsőben
Fotó: Unsplash/Lanju Fotografie
- 1 rész tequila
- 1 rész lime-lé
- 1 rész narancslé
- 1 rész cukros szirup
- 2 rész víz
Rozés popsicle
Rozéból jégkrémet
Fotó: Unsplash/Pablo Merchán Montes
- 6 rész száraz rozé
- 1 rész citromlé
- 1 rész cukros szirup
Popsicle sauvignon blanc-nal
Sárgabarack borral
Fotó: Unsplash/Jennifer Pallian
- 5 rész sauvignon blanc
- 2 rész barackpüré
- 1 rész citromlé
Egészségedre!