julia roberts mosolyog

Ki minden idők leggazdagabb színésznője? A Forbes elkészítette a top 10-es listát, akárcsak a férfi színészekről.


5. Julia Roberts – 250 millió dollár

julia roberts

Getty Images / Daniele Venturelli

Julia Roberts Oscar-díjas színésznő olyan filmekben játszott szerepekkel vált híressé, mint az Acélmagnóliák, a Micsoda Nő, a Sztárom a párom és az Erin Brockovich. Az Erin Brockovich-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták, illetve 20 millió dolláros fizetést kapott, amivel ő lett az első színésznő, akinek ilyen magas összeget fizettek ki egy filmért. Napjainkban nettó vagyona 250 millió dollár, így az ötödik helyen végzett a világranglistán.

4. Jessica Alba – 350 millió dollár

jessica albacommons.wikimedia.org

A színésznőből lett üzletasszonynak, Jessica Albának a képernyőn és azon kívül is sikerült nevet szereznie magának. Bár Alba feltűnt az 1994-es Seholsincs csapat című vígjátékban, a közönség inkább a Sötét angyal című rövid életű tévésorozatban játszott szerepének köszönhetően ismerte meg a nevét. Azóta természetesen számos filmben szerepelt, köztük a Fantasztikus négyesben és a Kabalapasiban. Legutóbbi szerepe pedig El Camino Christmas című filmben volt. Vagyona 350 millió dollár.

3. Mary-Kate és Ashley Olsen – 500 millió dollár

Mary-Kate \u00e9s Ashley Olsen

Getty Images / Taylor Hill

Az Olsen ikrek 500 millió dolláros vagyonukkal a 3. helyezést érték el. Megannyi sorozatban és vígjátékban láthattuk őket. Jóformán a képernyőn nőttek fel. A Dualstar Entertainment nevű kiadójukkal pedig egy gigantikus méretű médiabirodalmat építettek ki, amely a népszerű The Adventures of Mary-Kate and Ashley című házi videókat gyártotta. A nagy sikerű videókból számos könyv és termék született, amelyek évente mintegy 1 milliárd dolláros bevételt hoztak a konyhára. A híres színésznők ma már felnőttek, díjnyertes divattervezők és a Superga olasz cipőgyártó cég társalkotó igazgatói.

2. Jami Gertz – 3 milliárd dollár

Getty Images / Jason LaVeris

Jami Gertz színésznő lenyűgöző, 3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, habár ez főként a milliárdos Tony Resslerrel, az Ares Management társalapítójával és a Milwaukee Brewers korábbi tulajdonosával kötött házasságának köszönhetően. Gertz színészi karrierje az 1980-as években kezdődött, többek között a Square Pegs, a Diff'rent Strokes, a Családi kötelékek és az Elveszett fiúk című filmekben szerepelt. Majd néhány évig szüneteltette a színészkedést, ez idő alatt Franciaországba költözött, és a Lanvin illattervezőjeként dolgozott.

1. Dina Merill – 5 milliárd dollár

Getty Images / Mark Reinstein

5 milliárd dolláros vagyonával Dina Merrill mai napig minden idők leggazdagabb színésznője. Habár az amerikai színésznő három éve elhunyt, még mindig nincs olyan, aki lekörözné. Merrill vagyonának nagy részét szüleinek köszönheti, a sztár a Post Cereal örökösnőjének, Marjorie Merriweather Postnak volt az egyetlen gyermeke. Ennek ellenére a színpadon, a televízióban és a nagyvásznon is sikereket ért el, karrierje során több mint 20 filmben szerepelt.

6.-10. helyezett

6. Victoria Principal – 250 millió dollár

7. Jennifer Aniston – 240 millió dollár

8. Sandra Bullock – 220 millió dollár

9. Julia Louis-Dreyfus, Jane Fonda – 200 millió dollár

10. Miley Cyrus – 160 millió dollár

(thesecondangle.com)

A figyelmetekbe ajánljuk